Eva Nova

Originalni naziv

Eva Nová

Zemlja/e porijekla

Slovačka, Češka Republika

Trajanje

106

Godina proizvodnje

2015

Redatelj

Marko Škop

Scenarij

Marko Škop

Direktor fotografije

Ján Meliš

Montaža

František Krähenbiel, Marina Andree Škop

Uloge

Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová

Producent/ica

Marko Škop, Ján Meliš, Alice Tabery

Produkcijska kuća

Artileria, Sirius Films, Filmpark Production, Rozhlas a televízia Slovenska

Festivali i nagrade

Toronto IFF - FIPRESCI Award Discovery; Slovak National Sun in a Net Awards - Best Film, Best Director, Best Screenplay, Best Actress, Best Actor; Zurich FF; Cleveland IFF

Eva je bivša filmska zvijezda čiji su dani slave odavno prošli. Godine alkoholizma, pad komunističkog režima i konkurencija mlađih glumica uništili su joj karijeru. Po izlasku s liječenja od ovisnosti, odlučna je vratiti svoj privatni život na pravi put. Naime, kako bi se koncentrirala na glumu, Eva je odgoj sina povjerila sestri Manki, i otad je izgubila svaki kontakt sa sada 40-godišnjim čovjekom. Kad odluči pokucati mu na vrata, nailazi na zid odbijanja. Ali ovaj put, Eva želi učiniti ispravnu stvar i napravit će sve što je potrebno da bi zadobila sinovu ljubav. Inspiracija za prvi dugometražni igrani film redatelja Marka Škopa dolazi iz intervjua koji je prije mnogo godina napravio sa sada pokojnom glumicom Annie Girardot. Eva Nova je fiktivni homage glumici koja se konačno mora upustiti u životnu ulogu majke.

Marko Škop (1974.) je slovački scenarist, redatelj i producent. Završio je novinarstvo i režiju u Bratislavi. Njegovi dokumentarci Other Worlds (2006.) i Osadne (2009.) osvojili su nagrade na festivalima u Karlovym Varyma, Jihlavi, Leipzigu i Krakowu. Eva Nova njegov je prvi dugometražni igrani film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!