Eva Nova

Originalni naziv:

Eva Nová

Zemlja porijekla:

Slovačka, Češka Republika

Trajanje:

106 min

Godina proizvodnje:

2015

Redatelj/ica:

Marko Škop

Scenarij:

Marko Škop

Direktor fotografije:

Ján Meliš

Montaža:

František Krähenbiel, Marina Andree Škop

Uloge:

Emília Vášáryová, Milan Ondrík, Anikó Vargová, Žofia Martišová

Producent/ica:

Marko Škop, Ján Meliš, Alice Tabery

Produkcijska kuća:

Artileria, Sirius Films, Filmpark Production, Rozhlas a televízia Slovenska

Festivali i nagrade:

Toronto IFF – FIPRESCI Award Discovery; Slovak National Sun in a Net Awards – Best Film, Best Director, Best Screenplay, Best Actress, Best Actor; Zurich FF; Cleveland IFF

Eva je bivša filmska zvijezda čiji su dani slave odavno prošli. Godine alkoholizma, pad komunističkog režima i konkurencija mlađih glumica uništili su joj karijeru. Po izlasku s liječenja od ovisnosti, odlučna je vratiti svoj privatni život na pravi put. Naime, kako bi se koncentrirala na glumu, Eva je odgoj sina povjerila sestri Manki, i otad je izgubila svaki kontakt sa sada 40-godišnjim čovjekom. Kad odluči pokucati mu na vrata, nailazi na zid odbijanja. Ali ovaj put, Eva želi učiniti ispravnu stvar i napravit će sve što je potrebno da bi zadobila sinovu ljubav. Inspiracija za prvi dugometražni igrani film redatelja Marka Škopa dolazi iz intervjua koji je prije mnogo godina napravio sa sada pokojnom glumicom Annie Girardot. Eva Nova je fiktivni homage glumici koja se konačno mora upustiti u životnu ulogu majke.

Marko Škop (1974.) je slovački scenarist, redatelj i producent. Završio je novinarstvo i režiju u Bratislavi. Njegovi dokumentarci Other Worlds (2006.) i Osadne (2009.) osvojili su nagrade na festivalima u Karlovym Varyma, Jihlavi, Leipzigu i Krakowu. Eva Nova njegov je prvi dugometražni igrani film.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X