Gnjev mirna čovjeka

Originalni naziv

Tarde para la ira

Zemlja/e porijekla

Španjolska

Trajanje

92

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Raúl Arévalo

Scenarij

Raúl Arévalo, David Pulido

Direktor fotografije

Arnau Valls Colomer

Montaža

Ángel Hernández Zoido

Uloge

Antonio de la Torre, Luís Callejo, Ruth Díaz, Manolo Solo

Producent/ica

Beatriz Bodegas

Produkcijska kuća

La Canica Films, Agosto a Película

Festivali i nagrade

Venice Film Festival, Orizzonti (Ruth Díaz – posebna nagrada za najbolju glumicu), Toronto International Film Festival, Goya Awards (najbolji film, debitant, scenarij, sporedni glumac Manolo Solo)

José je suzdržani usamljenik koji provodi dane u baru s vlasnikom Juanjom, njegovim prijateljima i Anom, djevojkom Juanjova brata. Kada njezin momak Curro izađe iz zatvora nakon osam godina, gdje je služio kaznu zbog pljačke zlatarnice i tragedije s dvoje trgovaca, José isprva postaje spasitelj, a zatim najgora noćna mora. Naime, pokušat će identificirati i pronaći ekipu iz Currove bande u paklenom putovanju koje vodi katastrofu. Osveta je, doista, najbolje servirana hladna. Žanrovska studija o španjolskom mačizmu koja dokazuje da se uvijek treba čuvati onih koji ne govore mnogo.

Raúl Arévalo je španjolski glumac najpoznatiji po ulozi u Ljetnoj kiši Antonija Banderasa. Arévalo se glumom počeo baviti 2001. godine, kad je odigrao ulogu Carlosa u španjolskoj TV seriji Compañeros. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu With George Bush On My Mind, a uspjeh stiže s ulogom Israela u filmu Tamnoplavo gotovo crno u režiji Daniela Sáncheza Arévala koji je prikazan i na festivalu u Veneciji. Ovo je njegov redateljski debi.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!