Grabežljivci

Originalni naziv

I predatori

Zemlja/e porijekla

Italija

Trajanje

108

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Pietro Castellitto

Scenarij

Pietro Castellitto

Direktor fotografije

Carlo Rinaldi

Montaža

Gianluca Scarpa

Uloge

Massimo Popolizio, Manuela Mandracchia, Pietro Castellitto, Giorgio Montanini, Dario Cassini, Anita Caprioli

Producent/ica

Domenico Procacci, Laura Paolucci

Produkcijska kuća

Fandango, Rai Cinema

Festivali i nagrade

Venice Int'l Film Festival (najbolji scenarij u programu Horizonti), Thessaloniki Int'l Film Festival, Busan Int’l Film Festival, Alice nella Città

Crnohumorna priča o dvije naizgled nespojive obitelji: Pavone i Vismara. Jedni buržujski intelektualci, drugi proleterski fašisti. Dva su to plemena koja dijele istu džunglu – Rim. Kada banalni incident dovede do susreta između ove dvije frakcije, stvari će eskalirati u vrtlogu nasilja. Federico Pavone je 25-godišnji profesor filozofije i član tima koji se priprema ekshumirati Nietzscheovo tijelo. Kada sazna da više nije član tima i da se mora oprostiti sa svojim poslom iz snova, Federico odlučuje radikalnim činom iskaliti svoje frustracije. Njegovi postupci dovest će do obračuna koji otkriva da nitko nije onakav kakvim se čini, ali da smo svi na kraju grabežljivci. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je osvojio nagradu za najbolji scenarij u programu Horizonti.

Pietro Castellitto (1991.) je talijanski glumac, redatelj i scenarist. Diplomirao je filozofiju na rimskom sveučilištu Sapienza. Godine 2019. osvojio je nagradu Guglielmo Braghi za za ulogu u filmu La profezia dell’armadillo (2018.) Emanuelea Scaringija. Grabežljivci, za koje je napisao i scenarij, njegov su redateljski cjelovečernji prvijenac. Na Venecijanskom festivalu film je dobio nagradu za najbolji scenarij u programu Horizonti.

Četvrtak, 26.8. u 21:00, Lauba

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!