Hotel Pula

Originalni naziv

Hotel Pula

Zemlja/e porijekla

Hrvatska

Trajanje

94'

Godina proizvodnje

2023.

Redatelj

Andrej Korovljev

Scenarij

Ivan Turković Krnjak

Direktor fotografije

Stanko Herceg

Montaža

Ivana Fumić

Uloge

Ermin Bravo, Nika Grbelja, Petra B. Blašković, Nika Ivančić, Maja Izetbegović, Jasmin Telalović, Dado Ćosić, Lav Novosel, Pavao Novak, Rok Juričić, Luka Juričić, Romina Vitasović Lučić, Antonio Scarpa, Zoran Đorđević

Producent/ica

Dijana Cetina Mlađenović, Mike Downey

Produkcijska kuća

/

Festivali i nagrade

Pula Film Festival 2023

23.7 | NEDJELJA | 21:15

Godina je 1995. Mahir (38) je izbjeglica iz Bosne koji već nekoliko godina živi u Puli, u hotelu koji nosi ime grada. Njegovi dani su jednolični i prazni, a njegova prošlost nepoznata. Jedne tople noći na početku ljeta Mahir će na plaži nedaleko od hotela prvi put vidjeti mladu Puležanku Unu. Taj iznenadni susret pobudit će nadu – sve dok ga ne sustigne prošlost.

ANDREJ KOROVLJEV studirao je režiju na Sveučilištu Westminster u Londonu. Režirao je stotine reklama u Hrvatskoj i međunarodno za mnoge istaknute klijente. Njegov umjetnički rad uključuje dokumentarce, kratke filmove i glazbene spotove. Dokumentirani film Godine hrđe (2000.) nagrađen je na brojnim festivalima, kao i Tusta (2019.), biografski film o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene. Hotel Pula njegov je igrani prvijenac.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!