Ja sam ja

Originalni naziv

Ana Ana

Zemlja/e porijekla

Norveška, Nizozemska, Kanada, Egipat

Trajanje

75

Godina proizvodnje

2013

Redatelj

Corinne van Egeraat, Petr Lom

Scenarij

Corinne van Egeraat, Petr Lom

Direktor fotografije

Montaža

Corinne van Egeraat, Petr Lom

Uloge

Producent/ica

Corinne van Egeraat, Petr Lom

Produkcijska kuća

Festivali i nagrade

IDFA Competition for Dutch Documentary World Premiere

Ovo je filmska poema o četiri mlade kreativne egipatske žene. Većinu materijala snimile su same protagonistice koje su tijekom dvije godine surađivale pod mentorstvom redatelja. Četiri glavna lika pronalaze kreativne načine da izraze skriveno u svojim srcima: govoreći na izvanredno otvoren i intiman način o snovima i željama, služeći se metaforama i filmskom naracijom, one transformiraju svakodnevne životne
bitke u nešto uzvišeno. Snimljeno u Egiptu, gdje su se snovi o revoluciji počeli raspadati i gdje su prava žena strahovito ugrožena.

Petr Lom je rođen u Pragu 1968., a odrastao je u Kanadi. Bio je predavač s doktoratom iz političke filozofije s Harvarda, ali 2003. odustaje od sveučilišne karijere da bi se bavio režijom i produkcijom dokumentaraca. Njegovi nagrađivani filmovi emitirani su u više od 30 zemalja, te prikazani na najprestižnijim međunarodnim filmskim festivalima.

Corinne van Egeraat rođena je 1966. u Nizozemskoj. Bavi se eksperimentalnim filmom te režijom u kazalištu i na dokumentarnom filmu. Lom i Egeraat, partneri u privatnom životu, zajedno rade u Egiptu od početka 2011.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!