Koko i duhovi

Originalni naziv

Zemlja/e porijekla

Hrvatska

Trajanje

90

Godina proizvodnje

2011

Redatelj

Daniel Kušan

Scenarij

Daniel Kušan i Ivan Kušan, prema romanu Ivana Kušana

Direktor fotografije

Mario Sablić h.f.s.

Montaža

Slaven Zečević

Uloge

Antonio Parač, Kristian Bonačić, Nina Mileta, Filip Mayer, Ivan Maltarić, Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Predrag Vušović, Franjo Dijak, Almira Osmanović, Olga Pakalović, Rakan Rushaidat, Saša Anočić, Damir Orlić, Sandra Lončarić Tankosić, Želj Lončarić Tankosić, Željko Königsnecht

Producent/ica

Ankica Jurić Tilić

Produkcijska kuća

Festivali i nagrade

Koko i duhovi priča je o dječaku Koku koji se seli sa sela u grad i stječe nove prijatelje, ali kada upadne u nevolju, zatrebat će i zatražiti pomoć onih ‘starih’. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu, čija je smrt obavijena misterijem. Postoje li duhovi i hoće li Koko uz pomoć prijatelja riješiti tajnu? U sve to će biti umiješana njegova dražesna sestra Marica, vjerni pas Car, mudri inspektor Krivić i zabrinuti roditelji. Hoće li Koko i ovoj zagonetki naći rješenje prije svih odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu napete detektivske priče.

Daniel Kušan rođen je 1975. godine. Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sa studentskim kratkim igranim filmovima ‘Vrlo tužna i tragična priča’ i ‘Umobolizam i neurobiologija’ postigao je zapažen uspjeh na domaćim i inozemnim festivalima. Scenarist je i redatelj TV filma ‘Veliko spremanje’ iz 2000. godine, a režirao je i kazališnu predstavu ‘Varalice’ (Z. Bajsić) koja je 1999. godine uvrštena u službeni program Eurokaz-a. Kao redatelj, radio je na mnogim televizijskim serijama: sitcomima (‘Bumerang’, ‘Moja tri zida’…) i telenovelama (‘Sve će biti dobro’, ‘Dolina sunca’…). ‘Koko i duhovi’ mu je cjelovečernji prvijenac.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!