Ljudski faktor

Originalni naziv

Der Menschliche Faktor

Zemlja/e porijekla

Njemačka, Italija, Danska

Trajanje

102

Godina proizvodnje

2021.

Redatelj

Ronny Trocker

Scenarij

Ronny Trocker

Direktor fotografije

Klemens Hufnagl

Montaža

Julia Drack

Uloge

Sabine Timoteo, Mark Waschke, Jule Hermann, Wanja Valentin Kube, Daniel Séjourné, Hannes Perkmann, Steve Driesen, Spencer Bogaert, Marthe Schneider, Marie Rose Tietjen, Hassan Akkouch, Karen Margrethe Gotfredsen, Katja Fellin

Producent/ica

Susanne Mann, Paul Zischler, Martin Rehbock

Produkcijska kuća

Zischlermann Filmproduktion, Bagarrefilm, Snowglobe, ZDF - Das Kleine Fernsehspiel

Festivali i nagrade

Sundance Film Festival, Berlin International Film Festival

Imućan bračni par Nina i Jan vlasnici su uspješne reklamne agencije. Kada Jan Nini iza leđa za novog klijenta prihvati kontroverznog, moralno iskvarenog političara, njihov se odnos nađe na tankom ledu. Ogorčena jer Jan uzima sve zasluge za njihov zajednički biznis, Nini je sve teže kontrolirati nezadovoljstvo. Kako bi pobjegli od stresa i nakupljenih tenzija, njih dvoje odlaze sa svojom djecom, Maxom i Emmom, u obiteljsku vikendicu na moru. Ondje tiha idila dobiva mračni zaokret kada im netko provali u kuću, pri čemu nestane Maxov ljubimac Zorro. Potreseni supružnici isprva se zbližavaju, no kada policijska istraga ukaže na nedosljednosti u njihovim pričama, novootkrivena bliskost brzo će se rasplinuti. Izvan sezone je britka studija raspada jedne obitelji ispričana kroz intrigantnu igru mačke i miša. Film je premijerno prikazan na Sundanceu.

Ronny Trocker (1978.) rođen je u Italiji. Studirao je Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains u Lilleu. Uglavnom živi i radi u Bruxellesu. Snima dokumentarne, igrane i eksperimentalne kratke filmove, kao i video instalacije. Radovi su mu prikazivani na festivalima širom svijeta. Njegov cjelovečernji prvijenac The Eremites (2016.) premijerno je prikazan u venecijanskom programu Horizonti i nominiran je za nagradu FIPRESCI na dodjeli Europskih filmskih nagrada. 

Srijeda 28.7. u 18:00, kino Bauer

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!