Lovci na tartufe

Originalni naziv

The Truffle Hunters

Zemlja/e porijekla

Italija, Grčka, SAD

Trajanje

84

Godina proizvodnje

2021.

Redatelj

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Scenarij

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Direktor fotografije

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Montaža

Charlotte Munch Bengtsen

Uloge

Producent/ica

Michael Dweck, Gregory Kershaw

Produkcijska kuća

Beautiful Stories, Bow and Arrow Entertainment, Park Pictures

Festivali i nagrade

Sundance Film Festival 2020, Zurich Film Festival, Toronto Int'l Film Festival

Duboko u šumama Pijemonta u Italiji, šačica staraca traga za rijetkim i dragocjenim bijelim tartufima Alba za kojima žude najbogatiji svjetski kuhari i gurmani. Oni se ne mogu uzgojiti i gotovo ih je nemoguće naći, a uspješno se kriju i od najiskusnijih suvremenih tragača. Jedini na svijetu koji im znaju ući u trag su nekolicina ostarjelih stručnjaka i njihovih psećih družbenika. Oboružani štapovima za hodanje i opakim smislom za humor, stari Talijani noću tragaju za tartufima kako za sobom ne bi ostavili tragove. Ovaj apsurdistički meditativni dokumentarac pruža nam uvid u svijet nedostižnih tartufa i rituala njihovih tragača koji lukavo i šutljivo štite taj svijet od pohlepe i utjecaja izvanjskog svijeta i usput nam otkrivaju magiju koja se krije u prirodi. Samo je treba znati vidjeti.

Michael Dweck je nagrađivani filmaš i likovni umjetnik poznat po svojim igranim fotografskim i filmskim projektima koji istražuju trajnu borbu između identiteta i prilagođavanja u ugroženim društvenim enklavama. Njegov redateljski prvijenac Posljednja utrka premijerno je prikazan na Sundanceu 2018. godine. 

Gregory Kershaw je redatelj igranih filmova koji istražuju složenost i ljepotu ljudi i njihovog planeta. Nedavno je producirao film Posljednja utrka, na kojem je radio i kao direktor fotografije. Diplomirao je filmsku režiju na Sveučilištu Columbia. 

Subota, 28.8. u 21:00, Lauba

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!