Ne ostavi traga

Originalni naziv

Leave No Trace

Zemlja/e porijekla

SAD

Trajanje

109

Godina proizvodnje

2108

Redatelj

Debra Granik

Scenarij

Debra Granik, Anne Rosellini

Direktor fotografije

Michael McDonough

Montaža

Jane Rizzo

Uloge

Ben Foster, Thomasin Harcourt McKenzie, Jeff Kober

Producent/ica

Anne Harrison, Linda Reisman, Anne Rosellini

Produkcijska kuća

Harrison Productions, Bron Studios, First Look Media

Festivali i nagrade

Cannes Film Festival – Quinzaine des Réalisateurs, Sundance Film Festival, San Francisco International Film Festival, Atlanta Film Festival, Sydney Film Festival

Will i njegova kći Tom već godinama žive naizgled idiličnim životom u velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Sami traže hranu daleko od strogih očiju vlasti, a Will prenosi vještine preživljavanja i moralne vrijednosti svojoj pametnoj i znatiželjnoj kćeri. Kad ih otkriju, potjeraju ih iz parka i predaju ih socijalnim službama. Službe čine sve što mogu da otac i kći ostanu zajedno, ali prilagođavanje društvu veliki je problem, pogotovo za traumatiziranog Willa. Granik, koja se već proslavila otkrićem Jennifer Lawrence u filmu Zimska kost, ponovno je pronašla iznimno talentiranu glumicu. Njezin prikaz kćeri razapete između odanosti ocu i vlastitih čežnji uloga je koja obećava veliku karijeru. Granik i u ovom filmu daje izvrstan prikaz ljudi koji su rijetko tako nijansirano prikazani na ekranu.


Debra Granik (1963.)
Redateljica je i scenaristica čiji je film Zimska kost (2010.) nominiran
za četiri Oscara, uključujući i najbolji film. Njezin prvi film Down to the Bone donio je Granik nagradu za najbolju redateljicu 2004. godine na Sundanceu. Godine 2015. režirala je dugometražni dokumentarni film Stray Dog. Diplomirala je film na Sveučilištu u New Yorku.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!