Nostalgija

Originalni naziv

Nostalgia

Zemlja/e porijekla

Italija, Francuska

Trajanje

117'

Godina proizvodnje

2022.

Redatelj

Mario Martone

Scenarij

Mario Martone, Ippolita di Majo

Direktor fotografije

Paolo Carnera

Montaža

Jacopo Quadri

Uloge

Pierfrancesco Favino, Francesco Di Leva, Tommaso Ragno, Aurora Quattrocchi, Sofia Essaidi, Nello Mascia, Emanuele Palumbo

Producent/ica

Luciano Stella, Roberto Sessa, Maria Carolina Terzi, Carlo Stella, Angelo Laudisa

Produkcijska kuća

(Italy-France) A Picomedia, Mad Entertainment production in association with Medusa Film in co-production with Rosebud Entertainment Pictures. (World sales: True Colours, Rome.

Festivali i nagrade

Cannes Film Festival 2022 - Offical Selection

Za razliku od brojnih filmova koji se odvijaju u Napulju, Nostalgija prikazuje grad iz posve nove vizure: iz melankolične perspektive nekoga tko ga je napustio prije četrdeset godina. Felice Lasco vraća seu svoj rodni grad iz Kaira kako bi vidio svoju majku. No želja da se poveže s prošlošću vodi ga u opasne vode. Ne pokoleba ga ni činjenica da je njegov najbolji prijatelj iz djetinjstva, Oreste, postao jedan od najozloglašenijih ljudi u Camorri. Mogu li dva čovjeka koja dijele strašnu tajnu pronaći mir? Film Nostalgija premijerno je prikazan ove godine u glavnom natjecateljskom programu u Cannesu. Mario Martone režirao je Smrt napuljskog matematičara, Nasilnu ljubav i Izuzetnog mladića, koji su, između ostalih, nagrađeni na festivalima u Cannesu i Veneciji.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!