Oče naš

Originalni naziv

Padrenostro

Zemlja/e porijekla

Italija

Trajanje

122

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Claudio Noce

Scenarij

Claudio Noce, Enrico Audenino

Direktor fotografije

Michele D’Attanasio

Montaža

Giogiò Franchini

Uloge

Pierfrancesco Favino, Barbara Ronchi, Mattia Garaci, Francesco Gheghi, Anna Maria De Luca, Mario Pupella, Lea Favino, Simone Chiacchiararelli

Producent/ica

Andrea Calbucci, Pierfrancesco Favino, Maurizio Piazza

Produkcijska kuća

Lungta Film, PKO Cinema & Co., Tendercapital Productions, Vision Distribution

Festivali i nagrade

Venice Film Festival 2020 – Best Actor, Best Head of Camera and Electrical Department

Ljeto je 1976. u Rimu, vrijeme takozvanih “olovnih godina”. Desetogodišnji Valerio plahi je dječak bujne mašte, čiji je otac Alfonso načelnik policije. Njihov se svijet okreće naopačke kada je Alfonso ranjen u terorističkom napadu kojem svjedoči i mali Valerio. Nekoć moćna i nedodirljiva herojska figura, Alfonso postaje ranjiv i nesiguran, a u obitelj se uvlače osjećaji straha i tjeskobe. Dok se roditelji trude uspostaviti osjećaj sigurnosti i normalnosti u životu svoga sina, Valerio se sprijateljuje s misterioznim i buntovnim starijim dječakom Christianom. Njihovo prijateljstvo i svijet postupno poprimaju obrise fantazije. Film je baziran na stvarnom događaju iz djetinjstva redatelja Claudija Nocea. Glumac Pierfrancesco Favino (Svjetski rat Z, Utrka života, Anđeli i demoni) za ulogu je Alfonsa u Veneciji nagrađen za najboljega glumca.

Claudio Noce (1975.) je talijanski redatelj i scenarist. Karijeru je započeo snimanjem kratkih filmova i glazbenih spotova. Godine 2005. osvaja nagradu Donatellov David za najbolji kratki film (Aria). Njegov cjelovečernji prvijenac Dobro jutro, Aman (2009.) prikazan je na Međunarodnom tjednu kritike u Veneciji. Sljedeći film, Ledena šuma (2014.), u kojem se, između ostalih, pojavljuje i Emir Kusturica, premijerno je prikazan na Rimskom filmskom festivalu. Oče naš je njegov treći cjelovečernji film. 

Utorak 31.8. u 21:00, Lauba

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!