Pepeo

Originalni naziv:

追·踪

Zemlja porijekla:

Kina

Trajanje:

114 min

Godina proizvodnje:

2017

Redatelj/ica:

Li Xiaofeng

Scenarij:

Li Xiaofeng, Xu Zhanxiong, Shen Yi, Wang Mu

Direktor fotografije:

Joewi Verhoeven

Montaža:

Liu Yueyue, Teng Yun

Uloge:

Luo Jin, Nie Yuan, Xin Peng, Jiang Peiyao, Huang Jue

Producent/ica:

Xia Xinlei, Feng Rui

Produkcijska kuća:

Beijing BHBD Cultural Diffusion

Festivali i nagrade:

Busan International Film Festival, Götteborg Film Festival, Tallin Black Nights Film Festival, Golden Horse Film Festival

U kinu je nađeno tijelo. Sve ukazuje na osvetu jer je čovjek koji je umro nasilnom smrću i sam bio nasilnik koji je tukao ženu. Policajac koji istražuje ubojstvo sumnja na žrtvina sina, radnika u čeličani, ali nema dokaz za podizanje optužnice. Iako je morao prekinuti studij, radnik je gorljivi čitatelj i dopisuje se sa studentom medicine s kojim dijeli strast prema posljednjem Tolstojevu romanu Uskrsnuće. Deset godina poslije trojica muškaraca – sad tvrdokuhani policajac, ugledni liječnik i obični dostavljač – opet se nađu upleteni u mrežu laži i sumnji, a sjećanja na ubojstvo mogla bi otkriti dugo skrivene tajne. Ovaj moralni triler Li Xiaofenga jedan je od najboljih novijih kineskih neonoirova. Uobičajenoj noirovskoj količini krvi i očaja Pepeo dodaje i jaku dozu muškog šovinizma i potisnute čežnje.

Li Xiaofeng (1978.)
Studirao je režiju na Fakultetu Sint-Lukas u Bruxellesu. U Kinu se vratio 2002. godine. Ugledni je filmski kritičar i scenarist. Napisao je scenarij za Zhang Yuanov film Dada’s Dance (Sundance 2008.) u kojem i tumači glavnu ulogu. Godine 2011. objavio je zbirku kratkih priča. Prije Pepela režirao je svoj prvi igrani film Nezha (2014.).

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X