Po redu nestajanja

Originalni naziv

Kraftidioten

Zemlja/e porijekla

Norveška, Švedska, Danska

Trajanje

116

Godina proizvodnje

2013

Redatelj

Hans Petter Moland

Scenarij

Kim Fupz Aakeson

Direktor fotografije

Philip Øgaard

Montaža

Jens Christian Fodstad

Uloge

Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Pål Sverre Hagen, Jakob Oftebro, Birgitte Hjort Sørensen. Sergej Trifunović, Goran Navojec

Producent/ica

Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae

Produkcijska kuća

Paradox

Festivali i nagrade

Berlinale 2014.

Nils zimi čisti snježne nanose u divljini norveških planina. Za njegov trud proglašavaju ga građaninom godine. Tada doznaje da je njegov sin umro od predoziranja heroinom. Odbivši povjerovati u službenu verziju smrti svog sina, Nils želi osvetu. I pravdu. Njegove akcije zapalit će rat između veganskoga gangstera Grofa i srpskog mafijaškog bossa Pape. Pobijediti u krvnoj osveti nije lako. Pogotovo ne u socijalnoj državi. No, Nils ima svoje adute: teške strojeve i početničku sreću.

Hans Petter Moland (rođen 1955.) debitirao je 1993. kao redatelj igranog filma o Drugom svjetskom ratu “The Last Lieutenant”. Slijedio je film “Zero Kelvin” (1995.), koji mu je donio nagradu žirija na San Sebastianu. Film “Aberdeen” (1999.), u kojem glume Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling i Lena Headey, te “Beautiful Country” (2004.) natjecali su se u Berlinu i etablirali Molanda kao autora s kojim treba računati. “A Somewhat Gentle Man” osvojio je 2010. nagradu publike na Berlinaleu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!