Poštarove bijele noći

Originalni naziv:

Belye nochi pochtalona

Zemlja porijekla:

Rusija

Trajanje:

90 min

Godina proizvodnje:

2014

Redatelj/ica:

Andrei Konchalovsky

Scenarij:

Andrei Konchalovsky, Elena Kiseleva

Direktor fotografije:

Aleksandr Simonov

Montaža:

Sergey Taraskin

Uloge:

Timur Bondarenko, Irina Ermolova, Aleksey Tryapitsyn

Producent/ica:

Andrey Končalovsky

Produkcijska kuća:

Production Center of Andrei Konchalovsky

Festivali i nagrade:

VenNICE FF 2014 – Srebrni lav za najboljeg redatelja; nagrada Green Drop / Silver Lion (Best Director), Green Drop Aw ard; Las Palmas FF 2015 – najbolji film / Best Film; CPH:DOX 2014; San Francisco IFF 2014

Odvojeni od izvanjskog svijeta (samo ih čamac povezuje s njim), stanovnici sela na obali jezera Kenozero žive na način na koji su prijašnjih stoljeća živjeli njihovi preci: zajednica je malena, svi se međusobno poznaju, a proizvode samo ono što je potrebno za preživljavanje. Seoski poštar njihova je jedina poveznica s izvanjskim svijetom: on motornim čamcem povezuje dvije civilizacije. Ali kad mu čamac ukradu i kad žena koju voli pobjegne u grad, poštar odlazi za njom u očajničkoj potrazi za novom pustolovinom i novim životom.

Andrej Končalovski, rođen u Moskvi 1937. godine, nagrađivani je scenarist te kazališni i filmski redatelj. Filmovi su mu prikazivani na prestižnim filmskim festivalima poput Mostre, Cannesa i San Sebastiana. Končalovski je dobitnik Emmyja, Oscara i nagrade Laurence Olivier. Kao redatelj debitirao je filmom Prvi učitelj (1964). Uslijedila je Asjina sreća (1966), koja je pozdravljena kao klasik nakon dva desetljeća službene zabrane prikazivanja. Preselivši se u SAD 1980. godine, snimio je niz eklektičnih filmova na engleskom jeziku, uključujući i Oscarom nagrađeni Pomahnitali vlak (1985).

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

  • Nova Ves 18
    10.000 Zagreb, Hrvatska
  • office@motovunfilmfestival.com

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

  • Sva prava pridržana, Motovun Film Festival 2019.
X