Poštarove bijele noći

Originalni naziv:

Belye nochi pochtalona

Zemlja porijekla:

Rusija

Trajanje:

90 min

Godina proizvodnje:

2014

Redatelj/ica:

Andrei Konchalovsky

Scenarij:

Andrei Konchalovsky, Elena Kiseleva

Direktor fotografije:

Aleksandr Simonov

Montaža:

Sergey Taraskin

Uloge:

Timur Bondarenko, Irina Ermolova, Aleksey Tryapitsyn

Producent/ica:

Andrey Končalovsky

Produkcijska kuća:

Production Center of Andrei Konchalovsky

Festivali i nagrade:

VenNICE FF 2014 – Srebrni lav za najboljeg redatelja; nagrada Green Drop / Silver Lion (Best Director), Green Drop Aw ard; Las Palmas FF 2015 – najbolji film / Best Film; CPH:DOX 2014; San Francisco IFF 2014

Odvojeni od izvanjskog svijeta (samo ih čamac povezuje s njim), stanovnici sela na obali jezera Kenozero žive na način na koji su prijašnjih stoljeća živjeli njihovi preci: zajednica je malena, svi se međusobno poznaju, a proizvode samo ono što je potrebno za preživljavanje. Seoski poštar njihova je jedina poveznica s izvanjskim svijetom: on motornim čamcem povezuje dvije civilizacije. Ali kad mu čamac ukradu i kad žena koju voli pobjegne u grad, poštar odlazi za njom u očajničkoj potrazi za novom pustolovinom i novim životom.

Andrej Končalovski, rođen u Moskvi 1937. godine, nagrađivani je scenarist te kazališni i filmski redatelj. Filmovi su mu prikazivani na prestižnim filmskim festivalima poput Mostre, Cannesa i San Sebastiana. Končalovski je dobitnik Emmyja, Oscara i nagrade Laurence Olivier. Kao redatelj debitirao je filmom Prvi učitelj (1964). Uslijedila je Asjina sreća (1966), koja je pozdravljena kao klasik nakon dva desetljeća službene zabrane prikazivanja. Preselivši se u SAD 1980. godine, snimio je niz eklektičnih filmova na engleskom jeziku, uključujući i Oscarom nagrađeni Pomahnitali vlak (1985).

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X