Potpuni stranci

Originalni naziv

Perfetti sconosciuti

Zemlja/e porijekla

Italija

Trajanje

97

Godina proizvodnje

2016

Redatelj

Paolo Genovese

Scenarij

Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini, Rolando Ravello

Direktor fotografije

Fabrizio Lucci

Montaža

Consuelo Catucci

Uloge

Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Benedetta Porcaroli, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak

Producent/ica

Marco Belardi

Produkcijska kuća

Lotus Productions, Medusa Film

Festivali i nagrade

Tribeca FF - Best Screenplay; David di Donatello Awards - Best Film, Best Screenplay

Sedam prijatelja okuplja se za večerom i započinje opasnu igru. Svi stavljaju
mobitele na stol i pristaju obznaniti sve pozive i poruke kako bi dokazali da nemaju što skrivati. Ono što isprva djeluje kao nevina razonoda pretvara se u nešto mnogo ozbiljnije jer njihove poruke postupno otkrivaju koliko malo znaju o svojim partnerima i prijateljima. Uz precizni scenarij i izvrsnu glumačku igru Albe Rorhwacher, Marca Gallinija i drugih talijanskih zvijezda, Genovese pretvara nježnu komediju u oštru dramu.

Rođen u Rimu 1966. godine, Paolo Genovese je diplomirao na ekonomskom fakultetu. Za McCann Erickson Italiane režirao je brojne nagrađivane reklame. Prve dugometražne filmove, komedije A Neapolitan Spell (2002.) i Sorry, You Can’t Get Through! (2005.) režirao je s Lucom Mineirom. Godine 2010. za Genovesea počinje naročito plodonosno razdoblje. Svake godine snima nagrađivane komedije koje postižu velike uspjehe na kino blagajnama: The Santa Claus Gang (2010.), The Immature (2011.) i The Immature: The Trip (2012.). Filmom A Perfect Family, također iz 2012., osvojio je brojne nagrade na međunarodnim festivalima i nominiran je za Davida, Nastri d’Argento i Zlatni globus. Blame Freud iz 2013. postigao je velik uspjeh kod kritičara, a Ever Been to the Moon? je pobijedio na Miami Film Festivalu 2014.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!