Potpuni stranci

Originalni naziv:

Perfetti sconosciuti

Zemlja porijekla:

Italija

Trajanje:

97 min

Godina proizvodnje:

2016

Redatelj/ica:

Paolo Genovese

Scenarij:

Filippo Bologna, Paolo Costella, Paolo Genovese, Paola Mammini, Rolando Ravello

Direktor fotografije:

Fabrizio Lucci

Montaža:

Consuelo Catucci

Uloge:

Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Benedetta Porcaroli, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak

Producent/ica:

Marco Belardi

Produkcijska kuća:

Lotus Productions, Medusa Film

Festivali i nagrade:

Tribeca FF – Best Screenplay; David di Donatello Awards – Best Film, Best Screenplay

Sedam prijatelja okuplja se za večerom i započinje opasnu igru. Svi stavljaju
mobitele na stol i pristaju obznaniti sve pozive i poruke kako bi dokazali da nemaju što skrivati. Ono što isprva djeluje kao nevina razonoda pretvara se u nešto mnogo ozbiljnije jer njihove poruke postupno otkrivaju koliko malo znaju o svojim partnerima i prijateljima. Uz precizni scenarij i izvrsnu glumačku igru Albe Rorhwacher, Marca Gallinija i drugih talijanskih zvijezda, Genovese pretvara nježnu komediju u oštru dramu.

Rođen u Rimu 1966. godine, Paolo Genovese je diplomirao na ekonomskom fakultetu. Za McCann Erickson Italiane režirao je brojne nagrađivane reklame. Prve dugometražne filmove, komedije A Neapolitan Spell (2002.) i Sorry, You Can’t Get Through! (2005.) režirao je s Lucom Mineirom. Godine 2010. za Genovesea počinje naročito plodonosno razdoblje. Svake godine snima nagrađivane komedije koje postižu velike uspjehe na kino blagajnama: The Santa Claus Gang (2010.), The Immature (2011.) i The Immature: The Trip (2012.). Filmom A Perfect Family, također iz 2012., osvojio je brojne nagrade na međunarodnim festivalima i nominiran je za Davida, Nastri d’Argento i Zlatni globus. Blame Freud iz 2013. postigao je velik uspjeh kod kritičara, a Ever Been to the Moon? je pobijedio na Miami Film Festivalu 2014.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X