Profil

Originalni naziv

Profile

Zemlja/e porijekla

SAD, UK, Cipar, Rusija

Trajanje

105

Godina proizvodnje

2018

Redatelj

Timur Bekmambetov

Scenarij

Brittany Poulton, Timur Bekmambetov, Olga Kharina prema knjizi U koži džihadista

Direktor fotografije

Montaža

Andrey Shugaev

Uloge

Valene Kane, Shazad Latif, Christine Adams, Amir Rahimzadeh, Morgan Watkins

Producent/ica

Timur Bekmambetov, Olga Kharina

Produkcijska kuća

Bazelevs

Festivali i nagrade

Berlinale – Panorama (nagrada publike), South By South West (nagrada publike)

Istražujući na internetu načine na koje ISIL mami mlade Europljanke u Siriju kao nevjeste džihadista, nezavisna novinarka iz Londona Amy Whittaker otvorila je lažni profil na Facebooku i predstavila se kao
radikalizirana obraćenica na islam. Kad je kontaktira ISIL-ov lovac, Amy se pruži jedinstvena prilika da osobno iskusi cijeli proces. No sa svakom poslanom porukom preko Skypea Amy se nalazi u sve većoj opasnosti jer granica između stvarnosti i internetskog profila nestaje. Snimljen prema bestseleru U koži džihadista francuske novinarke Anne Erelle, film se u cijelosti odvija na ekranu Amyna kompjutera putem Skypea, Facebooka i drugih platformi društvenih medija.

Timur Bekmambetov (1961.)
Diplomirao je kazališnu režiju i filmsku scenografiju na Kazališnoj i umjetničkoj akademiji Ostrovskoga u Taškentu. Godine 1994. osnovao je produkcijsku kuću Bazelevs. Njegov prvi dugometražni film, Peshavar Vals (1994.), surov je i realističan pogled na sovjetsku intervenciju u Afganistanu. Noćnu stražu snimio je 2004. godine (potpisuje i scenarij), a zatim i nastavak, Dnevnu stražu (2006.) – dva izuzetno uspješna ruska filma o vampirima. Film Traženi (2008.) s Angelinom Jolie njegov je holivudski debi. Nakon toga uslijedili su Abraham Lincoln: lovac na vampire (2012.) i Ben-Hur (2016.). Radi i kao producent.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!