Promatrači ptica

Originalni naziv

Birdwatchers – La terra degli uomini rossi

Zemlja/e porijekla

Italija, Brazil

Trajanje

108

Godina proizvodnje

2008

Redatelj

Marco Bechis

Scenarij

Marco Bechis, Luiz Bolognesi

Direktor fotografije

Hélcio Alemão Nagamine

Montaža

Jacopo Quadri

Uloge

Claudio Santamaria, Alicélia Batista Cabreira, Chiara Caselli, Abrísio da Silva Pedro, Matheus Nachtergaele, Ambrósio Vilhava, Ademilson Concianza Verga

Producent/ica

Marco Bechis, Caio Gullane, Fabiano Gullane, Amedeo Pagani

Produkcijska kuća

Classic

Festivali i nagrade

Brazilski fazendeirosi (vlasnici plantaža) vode miran i bogat život. Posjeduju ogromna polja transgenskih usjeva, a noći provode s turistima koji su došli promatrati ptice. U međuvremenu, na granicama njihovih posjeda polako raste nemir Indiosa, legitimnih stanovnika tih područja. Zatvoreni u rezervate, s nikakvom drugom perspektivom osim rada na plantažama šećerne trske u gotovo robovskim uvjetima, mnogi mladi ljudi na kraju počine samoubojstvo. Upravo jedan takav slučaj potiče pobunu. Na čelu s Indiosom po imenu Nadio i svojim šamanom, grupica pripadnika naroda Guarani-Kaiowà počinje kampirati pred jednim od posjeda i potraživati natrag svoju zemlju.

Marco Bechis
Rođen u Santiagu 1957. godine, odrastao u Sao Paolu i Buenos Airesu. Godine 1977. protjeran je iz Argentine zbog političkih razloga; završio je u Milanu, gdje je živio tijekom 80-ih, provodeći vrijeme i radeći u New Yorku, Los Angelesu i Parizu. Režiranjem se počeo baviti nakon pohađanja Filmske škole Albedo u Milanu 1981. godine. Njegov prvi film, “Unutar ograde” (Alambrado, 1991), bio je prikazan na festivalima u Locarnu, Madridu i Bruxellesu. Redateljsku karijeru je nastavio filmom “Garaža Olimpo” (Garage Olimpo, 1999), pričom o koncentracijskom logoru u Argentini tijekom vojne diktature, koji je bio prikazan na mnogim međunarodnim festivalima uključujući i Cannesu. U svom trećem filmu “Sinovi i kćeri” (Figli/Hijos, 2001), ispričao je priču o ilegalno usvojenoj djeci nestalih Argentinaca. Njegovi su filmovi primili 14 međunarodnih nagrada.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!