Originalni naziv

Bod obnovy

Zemlja/e porijekla

Češka, Slovačka, Poljska, Srbija

Trajanje

111'

Godina proizvodnje

2023.

Redatelj

Robert Hloz

Scenarij

Tomislav Čečka, Robert Hloz, Zdeněk Jecelín

Direktor fotografije

Filip Marek

Montaža

Jarosław Kamiński

Uloge

Andrea Mohylová, Matěj Hádek, Václav Neužil, Milan Ondrík, Karel Dobrý, Agáta Kryštůfková, Katarzyna Zawadzka, Jan Vlasák, Iveta Dušková, Richard Stanke, Adam Vacula, Jan Jankovský, Lech Dyblik

Producent/ica

Jan Kallista

Produkcijska kuća

FILM KOLEKTIV, Czech Television, DNA Production, Film Produkcja, Mali Budo XYZ

Festivali i nagrade

International Film Festival Karlovy Vary 2023 - Special Screenings

24. 8. | ČETVRTAK | 21:00
KLIKNI I KUPI ULAZNICU!

Godina je 2041. u Europi. Nakon stabilizacije prve izbjegličke krize, popraćene s nekoliko terorističkih napada, svi građani Slobodne Europske Federacije dobili su novi zakon koji im jamči “cijeli jedan život”. S novom tehnologijom svatko će imati pravo na novi život u slučaju neprirodne smrti. Ambiciozna detektivka Emma Trochinowska mora riješiti ubojstvo bračnog para, no ekipa za oporavak uspjela je oživjeti samo jedno od njih. Zajedno će pokušati uloviti ubojicu. Reset se događa u bliskoj budućnosti, no prikazuje rašireni strah iz sadašnjosti koji vladama omogućuje preuzimanje sve veće kontrole.

ROBERT HLOZ snimio je nekoliko kratkih filmova kao što je Numbers (2012.), koji je premijerno prikazan u Cannesu i dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada. Reset – ujedno i prvi češki SF u posljednjih 40 godina – njegov je dugometražni prvijenac. Premijerno je prikazan ove godine izvan konkurencije u Karlovym Varyma.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!