Sedamdeset i dva dana

Originalni naziv:

Seventy-two days

Zemlja porijekla:

Hrvatska

Trajanje:

93 min

Godina proizvodnje:

2010

Redatelj/ica:

Danilo Šerbedžija

Scenarij:

Danilo Šerbedžija

Direktor fotografije:

Saša Rendulić

Montaža:

Ivana Fumić

Uloge:

Rade Šerbedžija, Krešimir Mikić, Bogdan Diklić, Živko Anočić, Mira Banjac, Dejan Aćimović, Lucija Šerbedžija, Nebojša Glogovac, Predrag Vušović, Dragan Nikolić

Producent/ica:

Ivan Maloča, Dejan Vražalić

Produkcijska kuća:

Inter Film, HRT, Vans, Lijeni Film

Festivali i nagrade:

Američka penzija djeda Đurađa koju prima njegova udovica Neđa glavni je izvor prihoda ličke obitelji Paripović. Kada Neđa umre i njihova egzistencija bude ozbiljno ugrožena, glava obitelji, Mane, zajedno sa sinom Todorom i bratom Jojom smišlja “zanimljiv” plan: zamijeniti babu! Mane je odlučan provesti naum u djelo pa makar morao s puta maknuti radoznalog susjeda Milu, ne odveć zainteresiranog lokalnog policajca, pijanog poštara, pa čak i članove vlastite obitelji. S idejom su oduševljeni svi osim Branka, Jojina sina, kojemu je jedina želja s djevojkom Ličom pobjeći što dalje od njih. On ima još jedan problem. Pronašli su ga kamatari zbog kojih se i sakrio u taj krbavski zaselak.

Danilo Šerbedžija
Danilo Šerbedžija rođen je 1971. u Zagrebu. Diplomirao je filozofiju i grčki jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslijediplomski studij završio je na Filmskoj školi Sveučilišta Ohio u klasi Rajka Grlića. Godine 2002. osvojio je nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na 29. festivalu filma i videa u Ateni za film “Berto iz Jakovci”. Godine 2003. dobiva nagradu Oktavijan za najbolji kratki igrani film, “Mušule u vinu”, na 12. Danima hrvatskog filma. “Sedamdeset i dva dana” njegov je prvi dugometražni igrani film.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

  • Nova Ves 18
    10.000 Zagreb, Hrvatska
  • office@motovunfilmfestival.com

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

  • Sva prava pridržana, Motovun Film Festival 2019.
X