Slijepa

Originalni naziv:

Blind

Zemlja porijekla:

Norveška

Trajanje:

95 min

Godina proizvodnje:

2014

Redatelj/ica:

Eskil Vogt

Scenarij:

Eskil Vogt

Direktor fotografije:

Thimios Bakatakis

Montaža:

Jens Christian Fodstad

Uloge:

Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali, Marius Kolbenstvedt

Producent/ica:

Hans-Jorgen Osnes, Sigve Endresen

Produkcijska kuća:

Motlys

Festivali i nagrade:

Sundance Film Festival 2014 – nagrada World Cinema za scenarij / World Cinema Screenwriting Award; Berlin International Film Festival – Europa Cinemas Label; CPH – PIX: Grand Prix za najboljeg debitanta / New Talent Grand Prix

Izgubivši vid, Ingrid se povlači u sigurnost svog doma, sama sa suprugom i svojim mislima. Nakon nekog vremena počinje osjećati prisutnost svoga muža u stanu kada bi on trebao biti na poslu. Istodobno, njezin usamljeni susjed koji se umorio i od najekstremnije pornografije skreće pozornost na ženu s druge strane ulice. Ingrid je svjesna toga, ali pravi problemi leže između, ne izvan zidova stana te će se uskoro probuditi njezini najdublji strahovi i potisnute fantazije.

Eskil Vogt diplomirao je režiju na jednoj od najprestižnijih europskih filmskih škola: pariškoj La Femis. Režirao je nekoliko nagrađivanih kratkih filmova: “Zagrljaj”, koji je bio nominiran za Europsku filmsku nagradu, te “Strance” koji su osvojili glavnu nagradu žirija u Angersu. Vogt je također uspješan scenarist, koji je surađivao s Joachimom Trierom na više dugometražnih filmova.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X