Tangerine

Originalni naziv

Zemlja/e porijekla

SAD

Trajanje

87

Godina proizvodnje

2015

Redatelj

Sean Baker

Scenarij

Sean Baker, Chris Bergoch

Direktor fotografije

Radium Cheung, Sean Baker

Montaža

Sean Baker

Uloge

Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor, Karren Karagulian, Mickey O’hagan, Alla Tumanian

Producent/ica

Marcus Cox, Karrie Cox, Darren Dean, Shih-Ching Tsou, Mark Duplass, Jay Duplass

Produkcijska kuća

Duplass Brothers Productions, Through Films, Cre Film, Freestyle Pictures Co.

Festivali i nagrade

Karlovy Vary IFF - Independent Camera; Palm Springs IFF - Directors To Watch; Rio De Janeiro IFF - Felix Award Best Fiction Film; Independent Spirit Awards - Best Supporting Female; Gotham Awards - Audience Award, Breakthrough Actor

Badnjak je u Los Angelesu i Sin-Dee se vraća na ulicu. Kad čuje da joj njen dečko makro nije bio vjeran tijekom 28 dana, koliko je bila u zatvoru, seks-radnica i njena najbolja frendica Alexandra kreću u misiju kako bi otkrile istinu o tim skandaloznim glasinama. To ludo putovanje vodi ih kroz razne supkulture Los Angelesa, uključujući jednu armensku obitelj koja se i sama bori s posljedicama nevjere.

Prethodni filmovi redatelja Seana Bakera (Starlet, Prince of Broadway) donijeli su intimne detalje i bogatu strukturu svjetova rijetko prikazanih na velikom platnu. Tangerine nastavlja istim putem, pršteći energijom i stilom. Baker je cijeli film snimio koristeći iPhone 5S te je ono što je iza kamere podjednako iznenađujuće kao ludi i uvrnuti događaji ispred nje.

Sean Baker je redatelj, scenarist i producent poznat po filmovima Take Out i Prince of Broadway, nominiranima za nagrade Spirit. U njegovom filmu Starlet (dobitnik nagrade Robert Altman Spirit) Dree Hemingway odigrala je
svoju prvu glavnu ulogu. Jedan je od tvoraca lutkarske serije Greg the Bunny i njenog spin-offa Warren the Ape na MTV-u.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!