Tangerine

Originalni naziv:

Zemlja porijekla:

SAD

Trajanje:

87 min

Godina proizvodnje:

2015

Redatelj/ica:

Sean Baker

Scenarij:

Sean Baker, Chris Bergoch

Direktor fotografije:

Radium Cheung, Sean Baker

Montaža:

Sean Baker

Uloge:

Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor, Karren Karagulian, Mickey O’hagan, Alla Tumanian

Producent/ica:

Marcus Cox, Karrie Cox, Darren Dean, Shih-Ching Tsou, Mark Duplass, Jay Duplass

Produkcijska kuća:

Duplass Brothers Productions, Through Films, Cre Film, Freestyle Pictures Co.

Festivali i nagrade:

Karlovy Vary IFF – Independent Camera; Palm Springs IFF – Directors To Watch; Rio De Janeiro IFF – Felix Award Best Fiction Film; Independent Spirit Awards – Best Supporting Female; Gotham Awards – Audience Award, Breakthrough Actor

Badnjak je u Los Angelesu i Sin-Dee se vraća na ulicu. Kad čuje da joj njen dečko makro nije bio vjeran tijekom 28 dana, koliko je bila u zatvoru, seks-radnica i njena najbolja frendica Alexandra kreću u misiju kako bi otkrile istinu o tim skandaloznim glasinama. To ludo putovanje vodi ih kroz razne supkulture Los Angelesa, uključujući jednu armensku obitelj koja se i sama bori s posljedicama nevjere.

Prethodni filmovi redatelja Seana Bakera (Starlet, Prince of Broadway) donijeli su intimne detalje i bogatu strukturu svjetova rijetko prikazanih na velikom platnu. Tangerine nastavlja istim putem, pršteći energijom i stilom. Baker je cijeli film snimio koristeći iPhone 5S te je ono što je iza kamere podjednako iznenađujuće kao ludi i uvrnuti događaji ispred nje.

Sean Baker je redatelj, scenarist i producent poznat po filmovima Take Out i Prince of Broadway, nominiranima za nagrade Spirit. U njegovom filmu Starlet (dobitnik nagrade Robert Altman Spirit) Dree Hemingway odigrala je
svoju prvu glavnu ulogu. Jedan je od tvoraca lutkarske serije Greg the Bunny i njenog spin-offa Warren the Ape na MTV-u.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X