Tereza37

Originalni naziv

Tereza37

Zemlja/e porijekla

Hrvatska

Trajanje

100

Godina proizvodnje

2020.

Redatelj

Danilo Šerbedžija

Scenarij

Lana Barić

Direktor fotografije

Mirko Pivčević

Montaža

Dubravka Turić

Uloge

Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković, Goran Bogdan

Producent/ica

Irena Marković

Produkcijska kuća

Focus Media

Festivali i nagrade

Warsaw Film Festival, Pula Film Festival (Velika zlatna arena za najbolji film, najbolja režija, najbolji scenarij, najbolja sporedna glumica, najbolja šminka, najbolja montaža)

Tereza ima 37 godina, od čega je deset u braku s pomorcem Markom i upravo je imala četvrti spontani pobačaj. Pod pritiskom okoline, roditelja i mlađe sestre koja ima već troje djece, Tereza počne preispitivati svoj život, brak, i ostale odnose te konačno odluči okrenuti novi list. Dok ona upoznaje nove muškarce, mi upoznajemo novu, pomalo arogantnu i sebičnu Terezu. Njezino ponašanje pokrenut će niz posljedica koje će joj promijeniti život, možda ne nabolje, ali svakako u duhu novostečene slobode kojoj se odlučila prepustiti.

Danilo Šerbedžija (1971.) diplomirao je filozofiju i grčki jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završio postdiplomski studij na Filmskoj školi Sveučilišta u Ohiju. Autor je niza dokumentarnih i igranih filmova, uključujući segment Orah omnibusa Zagrebačke priče vol. 3 (2015.), 72 dana (2010.) i Oslobođenje Skoplja (2016.) koji se surežirao s ocem, Radom Šerbedžijom. 

Srijeda 28.7. u 15:00, kino MAK

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!