Tjedan dana sami

Originalni naziv

Una semana solos

Zemlja/e porijekla

Argentina

Trajanje

110

Godina proizvodnje

2007

Redatelj

Celina Murga

Scenarij

Celina Murga, Juan Villegas

Direktor fotografije

Marcelo Lavintman

Montaža

Eliane Katz

Uloge

Natalia Gómez Alarcón, Ignacio Gimenez, Lucas del Bo, Gastón Luparo, Magdalena Capobianco, Ramiro Saludas, Eleonora Capobianco, Federico Peña, Manuel Aparicio, Mateo Braun

Producent/ica

Juan Villegas

Produkcijska kuća

Tresmilmundos Cine

Festivali i nagrade

Thessaloniki 2008: najbolji redatelj / Best Director (Celina Murga)

Grupa djece ostavljena je sama na tjedan dana. Njihovi su roditelji otišli na putovanje ostavivši ih na čuvanje ne baš previše revnoj dadilji i domaćici Esther, s najstarijom Maríjom načelno na čelu grupe. Zatvoreni na ograđenom posjedu, koji bi trebao zaštititi zajednicu od opasnosti vanjskoga svijeta, šarolika skupina djece koja se sastoji od braće i sestara, rođaka i prijatelja, traži zabavu koristeći se legitimnim sadržajima koji su im nadohvat ruke, ali i kršeći zakon provaljujući u kuće svojih susjeda. Tada stiže Estherin brat Fernando, a djeca se moraju suočiti s vanjskim svijetom i onime što predstavlja.

Celina Murga
Celina Murga je rođena 1973. u Parani. Studirala je na filmskoj akademiji u Buenos Airesu. Napisala je scenarij i režirala nekoliko kratkih filmova poput “Una tarde felíz”, “Interior-Noche” i “Frío Afuera”. Njezin prvi dugometražni film “Ana i ostali” (Ana y los otros, 2003) osvojio je nagrade u Veneciji, Buenos Airesu, Solunu, Beču, Anonimulu i Punti del Este. FIPRESCI International odabrao ga je kao najbolji latinoamerički film. “Tjedan dana sami” (Una semana solos, 2008) njezin je drugi dugometražni film. Celinu Murgu je 2008. godine Martin Scorsese odabrao da provede godinu pod njegovim mentorstvom.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!