Tragovi

Originalni naziv:

Pokot

Zemlja porijekla:

Poljska, Njemačka, Češka, Slovačka, Švedska

Trajanje:

128 min

Godina proizvodnje:

2017

Redatelj/ica:

Agnieszka Holland, Kasia Adamik

Scenarij:

Olga Tokarczuk, Agnieszka Holland

Direktor fotografije:

Jolanta Dylewska, Rafał Paradowski

Montaža:

Pavel Hrdlička

Uloge:

Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Miroslav Krobot, Jakub Gierszał, Patricia Volny, Tomasz Kot, Borys Szyc, Andrzej Grabowski

Producent/ica:

Krzysztof Zanussi, Janusz Wąchała

Produkcijska kuća:

TOR Film Production

Festivali i nagrade:

Berlinale (Nagrada Alfred Bauer – Srebrni medvjed)

Duszejko je ekscentrična umirovljena građevinska inženjerka i vegetarijanka koja se bavi astrologijom. Živi u malom selu na češko-poljskoj granici. Jednog dana njezini voljeni psi nestanu. Nekoliko mjeseci kasnije otkriva tijelo svog susjeda krivolovca. Smrt ostaje zagonetna, a uz kuću umrlog pronađeni su tragovi srna. Vrijeme prolazi i otkrivaju se nova jeziva ubojstva lovaca. Policijska istraga ne daje rezultata. No Duszejko ima teoriju: ubojstva su počinile divlje životinje. Agnieszka Holland ovako je sažela svoj anarhoidni eko-triler koji nadilazi žanrovske granice: “Film bi se mogao zvati Nema zemlje za starice. Takav je svijet u kojem živimo.”


Agnieszka Holland rođena je u Varšavi 1948. godine. Diplomirala je na FAMU-u 1971. godine. Filmsku je karijeru počela s Krzysztofom Zanussijem i mentorom Andrzejom Wajdom. Njezin prvi film Provincijski glumci (1978.) osvojio je nagradu FIPRESCI u Cannesu 1980. godine. Europa Europa (1990.) nominiran je za Akademijinu nagradu i Zlatni globus. Nominirana je za Oscara i za filmove Gorka žetva (1985.) i U tami (2012.), a Copying Beethoven (2006.) osvojio je nagradu za najbolji film u San Sebastianu. Surađivala je na scenariju trilogije Tri boje (1993.) svog prijatelja Krzysztofa Kieślowskog. Režirala je više od 30 igranih filmova i epizode TV serija poput Žice i Kuće od karata. Predsjedavajuća je Europske filmske akademije. Dobitnica je ovogodišnje Nagrade Maverick u Motovunu.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X