Tragovi

Originalni naziv

Pokot

Zemlja/e porijekla

Poljska, Njemačka, Češka, Slovačka, Švedska

Trajanje

128

Godina proizvodnje

2017

Redatelj

Agnieszka Holland, Kasia Adamik

Scenarij

Olga Tokarczuk, Agnieszka Holland

Direktor fotografije

Jolanta Dylewska, Rafał Paradowski

Montaža

Pavel Hrdlička

Uloge

Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Miroslav Krobot, Jakub Gierszał, Patricia Volny, Tomasz Kot, Borys Szyc, Andrzej Grabowski

Producent/ica

Krzysztof Zanussi, Janusz Wąchała

Produkcijska kuća

TOR Film Production

Festivali i nagrade

Berlinale (Nagrada Alfred Bauer – Srebrni medvjed)

Duszejko je ekscentrična umirovljena građevinska inženjerka i vegetarijanka koja se bavi astrologijom. Živi u malom selu na češko-poljskoj granici. Jednog dana njezini voljeni psi nestanu. Nekoliko mjeseci kasnije otkriva tijelo svog susjeda krivolovca. Smrt ostaje zagonetna, a uz kuću umrlog pronađeni su tragovi srna. Vrijeme prolazi i otkrivaju se nova jeziva ubojstva lovaca. Policijska istraga ne daje rezultata. No Duszejko ima teoriju: ubojstva su počinile divlje životinje. Agnieszka Holland ovako je sažela svoj anarhoidni eko-triler koji nadilazi žanrovske granice: “Film bi se mogao zvati Nema zemlje za starice. Takav je svijet u kojem živimo.”


Agnieszka Holland rođena je u Varšavi 1948. godine. Diplomirala je na FAMU-u 1971. godine. Filmsku je karijeru počela s Krzysztofom Zanussijem i mentorom Andrzejom Wajdom. Njezin prvi film Provincijski glumci (1978.) osvojio je nagradu FIPRESCI u Cannesu 1980. godine. Europa Europa (1990.) nominiran je za Akademijinu nagradu i Zlatni globus. Nominirana je za Oscara i za filmove Gorka žetva (1985.) i U tami (2012.), a Copying Beethoven (2006.) osvojio je nagradu za najbolji film u San Sebastianu. Surađivala je na scenariju trilogije Tri boje (1993.) svog prijatelja Krzysztofa Kieślowskog. Režirala je više od 30 igranih filmova i epizode TV serija poput Žice i Kuće od karata. Predsjedavajuća je Europske filmske akademije. Dobitnica je ovogodišnje Nagrade Maverick u Motovunu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!