Originalni naziv

The Square

Zemlja/e porijekla

Švedska, Njemačka, Francuska, Danska

Trajanje

143

Godina proizvodnje

2017

Redatelj

Ruben Östlund

Scenarij

Ruben Östlund

Direktor fotografije

Fredrik Wenzel

Montaža

Ruben Östlund, Jacob Secher Schulsinger

Uloge

Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø

Producent/ica

Erik Hemmendorff, Philippe Bober

Produkcijska kuća

Plattform Produktion, Essential Films, Parisienne, Coproduction Office

Festivali i nagrade

Cannes Film Festival (Zlatna palma, Vulcain Prize)

Christian je ugledni kustos u muzeju suvremene umjetnosti. Ima dvoje djece, a iako je razveden, dobar je otac. Vozi električni automobil i podržava plemenite ciljeve. Njegova sljedeća velika izložba je Trg, instalacija koja poziva prolaznike na altruizam. No nije uvijek lako živjeti prema vlastitim idealima. U međuvremenu, PR agencija koja radi za muzej pokrenula je neočekivanu kampanju za instalaciju. Reakcija javnosti dovest će sve u egzistencijalnu krizu. Satira Rubena Östlunda uveličava najgore tendencije našeg vremena, poput odgovornosti medija, i bavi se rastućim trendom individualnosti u odnosu na zajedništvo. “Trg je hram povjerenja i suosjećanja. U njemu svi imamo jednaka prava i obaveze.”

Ruben Östlund (Styrsö, Švedska, 1974.) studirao je na Sveučilištu u Göteborgu. Ondje je upoznao Erika Hemmendorffa, s kojim je osnovao Platform Produktion. Nakon prvijenca The Guitar Mongoloid (2005.) snimio je Protiv svoje volje (2008.), koji je prikazan u kanskom programu Un certain regard, a kasnije i u Motovunu. Njegov treći film, Igra (2011.), imao je sličan festivalski put: Quinzaine des Réalisateurs u Cannesu pa, između ostalog, natjecateljski program u Motovunu. Četvrti igrani film, proslavljeni
Turist, osvojio je nagradu u programu Un certain regard i nominiran je za Oscara. Za kratkometražni film Incident by a Bank Östlund je dobio 2010. godine Zlatnog medvjeda na Berlinaleu.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!