Varvari

Originalni naziv:

Barbarians

Zemlja porijekla:

Srbija, Crna Gora, Slovenija

Trajanje:

87 min

Godina proizvodnje:

2014

Redatelj/ica:

Ivan Ikić

Scenarij:

Ivan Ikić

Direktor fotografije:

Miloš Jaćimović

Montaža:

Dragan Von Pet rović

Uloge:

Željko Marković, Nenad Petrović ‘’ Flash’’, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi

Producent/ica:

Milan Stojanović

Produkcijska kuća:

Sense Production, or, Restart

Festivali i nagrade:

Karlovy Vary, East of the West, JURY SPECIAL MENTION

Kosovo je 17. veljače 2008. proglasilo nezavisnost, a vlada Republike Srbije odlučuje organizirati velike demonstracije u Beogradu. U Mladenovcu, devastiranom, industrijskome mjestu na obodu Beograda odrasta Luka, problematični tinejdžer na pragu punoljetnost koji, s najboljim prijateljem Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima. Prilikom posjeta socijalne radnice, Luka saznaje da je živ njegov otac, za kojeg je vjerovao da je nestao na Kosovu, ali i da majka ne dopušta njihov kontakt. Kada Lukina navijačka grupa organizirano krene u Beograd na prosvjede protiv odcjepljenja Kosova bježi iz grada i kreće u potragu za ocem. Dok huligani na beogradskim ulicama, demoliraju sve pred sobom, Luka pokušava skupiti snagu za sudbonosni susret s ocem koji ga je davno napustio.


Ivan Ikić rođen je 1982. u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao najbolji student generacije. Režirao je više dokumentarnih i kratkometražnih filmova te reklamnih spotova. Režirao je do kumentarni film “Tarot Srbija!” (2010.), a “Varvari” su njegov debitantski igrani film.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

  • Nova Ves 18
    10.000 Zagreb, Hrvatska
  • office@motovunfilmfestival.com

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

  • Sva prava pridržana, Motovun Film Festival 2019.
X