Varvari

Originalni naziv:

Barbarians

Zemlja porijekla:

Srbija, Crna Gora, Slovenija

Trajanje:

87 min

Godina proizvodnje:

2014

Redatelj/ica:

Ivan Ikić

Scenarij:

Ivan Ikić

Direktor fotografije:

Miloš Jaćimović

Montaža:

Dragan Von Pet rović

Uloge:

Željko Marković, Nenad Petrović ‘’ Flash’’, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi

Producent/ica:

Milan Stojanović

Produkcijska kuća:

Sense Production, or, Restart

Festivali i nagrade:

Karlovy Vary, East of the West, JURY SPECIAL MENTION

Kosovo je 17. veljače 2008. proglasilo nezavisnost, a vlada Republike Srbije odlučuje organizirati velike demonstracije u Beogradu. U Mladenovcu, devastiranom, industrijskome mjestu na obodu Beograda odrasta Luka, problematični tinejdžer na pragu punoljetnost koji, s najboljim prijateljem Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima. Prilikom posjeta socijalne radnice, Luka saznaje da je živ njegov otac, za kojeg je vjerovao da je nestao na Kosovu, ali i da majka ne dopušta njihov kontakt. Kada Lukina navijačka grupa organizirano krene u Beograd na prosvjede protiv odcjepljenja Kosova bježi iz grada i kreće u potragu za ocem. Dok huligani na beogradskim ulicama, demoliraju sve pred sobom, Luka pokušava skupiti snagu za sudbonosni susret s ocem koji ga je davno napustio.


Ivan Ikić rođen je 1982. u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao najbolji student generacije. Režirao je više dokumentarnih i kratkometražnih filmova te reklamnih spotova. Režirao je do kumentarni film “Tarot Srbija!” (2010.), a “Varvari” su njegov debitantski igrani film.

Podijelite članak

Share on facebook
Podijeli
Share on twitter
Podijeli
Share on linkedin
Podijeli
Share on pinterest
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!

X