Varvari

Originalni naziv

Barbarians

Zemlja/e porijekla

Srbija, Crna Gora, Slovenija

Trajanje

87

Godina proizvodnje

2014

Redatelj

Ivan Ikić

Scenarij

Ivan Ikić

Direktor fotografije

Miloš Jaćimović

Montaža

Dragan Von Pet rović

Uloge

Željko Marković, Nenad Petrović ‘’ Flash’’, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi

Producent/ica

Milan Stojanović

Produkcijska kuća

Sense Production, or, Restart

Festivali i nagrade

Karlovy Vary, East of the West, JURY SPECIAL MENTION

Kosovo je 17. veljače 2008. proglasilo nezavisnost, a vlada Republike Srbije odlučuje organizirati velike demonstracije u Beogradu. U Mladenovcu, devastiranom, industrijskome mjestu na obodu Beograda odrasta Luka, problematični tinejdžer na pragu punoljetnost koji, s najboljim prijateljem Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima. Prilikom posjeta socijalne radnice, Luka saznaje da je živ njegov otac, za kojeg je vjerovao da je nestao na Kosovu, ali i da majka ne dopušta njihov kontakt. Kada Lukina navijačka grupa organizirano krene u Beograd na prosvjede protiv odcjepljenja Kosova bježi iz grada i kreće u potragu za ocem. Dok huligani na beogradskim ulicama, demoliraju sve pred sobom, Luka pokušava skupiti snagu za sudbonosni susret s ocem koji ga je davno napustio.


Ivan Ikić rođen je 1982. u Beogradu. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao najbolji student generacije. Režirao je više dokumentarnih i kratkometražnih filmova te reklamnih spotova. Režirao je do kumentarni film “Tarot Srbija!” (2010.), a “Varvari” su njegov debitantski igrani film.

Podijelite članak

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Podijeli

motovun film festival

Prijavi se na naš news letter

I primaj najnovije vijesti i najave prije svih!