Filmovi Bogdana Žižića na Klasik TV-u!

b3aff372eac0bc927d04767fc199461e
Klasik TV će prikazati filmove ovogodišnjeg dobitnika nagrade 50 godina.

Ususret 20. izdanju Motovun Film Festivala Klasik TV će u utorak, 25. srpnjaprikazati filmove Bogdana Žižića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade 50 godina.

Hrvatski dokumentarist, rođen u Splitu (1934.) u svojoj karijeri režirao je desetak igranih filmova, no ipak je najpoznatiji po svojem dokumentarističkom opusu u kojeg je utkao oko stotinu dokumentaraca dugog i kratkog metra najrazličitijih tematika.

Neki od najpoznatijih filmova koje je napravio su Kuća, Ne naginji se van, Daj što daš, Rani snijeg u Munchenu te Cijena života.

25.7. u 21:45h na Klasik TV-u emitirat će se drama Kuća, s Fabijanom šovagovićem i Jagodom Kaloper u glavnim ulogama, koja je ujedno i debitantski cjelovečernji igrani film Žižića te se smatra jednim od vrhunaca socijalno-kritičkog usmjerenja hrvatske kinematografije sedamdesetih.

Nakon Kuće, u 23:20h na rasporedu je drama Rani snijeg u Munchenu, u kojoj se Žižić posvetio temi gastarbajterstva, stavljajući u središte generacijski jaz roditelja i djece. Zbog vizualne impresivnosti i snažne glumačke izvedbe Pavla Vuisića te dramatskog naboja, neki od kritičara ovaj film smatraju najboljim Žižićevim ostvarenjem.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »