Filmovi Bogdana Žižića na Klasik TV-u!

b3aff372eac0bc927d04767fc199461e
Klasik TV će prikazati filmove ovogodišnjeg dobitnika nagrade 50 godina.

Ususret 20. izdanju Motovun Film Festivala Klasik TV će u utorak, 25. srpnjaprikazati filmove Bogdana Žižića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade 50 godina.

Hrvatski dokumentarist, rođen u Splitu (1934.) u svojoj karijeri režirao je desetak igranih filmova, no ipak je najpoznatiji po svojem dokumentarističkom opusu u kojeg je utkao oko stotinu dokumentaraca dugog i kratkog metra najrazličitijih tematika.

Neki od najpoznatijih filmova koje je napravio su Kuća, Ne naginji se van, Daj što daš, Rani snijeg u Munchenu te Cijena života.

25.7. u 21:45h na Klasik TV-u emitirat će se drama Kuća, s Fabijanom šovagovićem i Jagodom Kaloper u glavnim ulogama, koja je ujedno i debitantski cjelovečernji igrani film Žižića te se smatra jednim od vrhunaca socijalno-kritičkog usmjerenja hrvatske kinematografije sedamdesetih.

Nakon Kuće, u 23:20h na rasporedu je drama Rani snijeg u Munchenu, u kojoj se Žižić posvetio temi gastarbajterstva, stavljajući u središte generacijski jaz roditelja i djece. Zbog vizualne impresivnosti i snažne glumačke izvedbe Pavla Vuisića te dramatskog naboja, neki od kritičara ovaj film smatraju najboljim Žižićevim ostvarenjem.

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »