Filmski program 2. dana: svjetska premijera ‘Glasnije od oružja’

ef82c469fbe5a65e9ddd0daaec648f92
Vodič kroz filmski program 2. dana

Ukoliko ste jučer propustili pogledati Vestern, danas za to još imate priliku u 12 h u kinu Bauer.

Kako je Justin Bieber ostavio traga na najzagriženije fanove Balkana prikazuje film Belieberi Tee Lukač u 18 sati u kinu Bauer. Portretiranjem mladih 21. stoljeća, film propituje ispravnost modernih vrijednosti. Film će predstaviti redateljica i glavni protagonist, Boris Mitrović.

Prepoznati film Rastroj Kasie Adamik prikazuje se u 21:15 u kinu Billy te prati napetu kriminalističku priču temeljenu na istinitoj priči o Krystianu Bali. Ambiciozni romanopisac postaje glavni osumnjičeni u neriješenom slučaju ubojstva zbog detalja brutalnog događaja koje opisuje u svom romanu.

Ljubitelji kratkih filmova u 22 sata u Vrtu mogu pogledati Hrvatska, ukratko!, izbor recentnih uradaka iz sve bogatije hrvatske produkcije kratkog metra.

Dugo očekivani film Miroslava Sikavice Glasnije od oružja u 23:30 u kinu Trg doživjet će svoju svjetsku premijeru. Dokumentarac o hrvatskim domoljubnim pjesmama prorađuje još uvijek aktualnu temu o dubljem značenju stihova koji su obilježili glazbu 90-ih.

Dan završavamo projekcijom u čast Maši Aljehini, bivšoj članici ruske feminističke glazbene skupine i ovogodišnjoj članici žirija. Film Pussy Riot: Punk molitva u 23:30 u kinu Billy prikazat će priču o zatvaranju dvije članice grupe zbog antiputinovske izvedbe u moskovskoj katedrali.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »