Glazbeni program 14. Motovun film festivala

aa24026ff26a3366db6ab0ddbd5d0448
Glazba ima posebno mjesto i na 14. Motovun film festivalu!

Glazba ima posebno mjesto i na 14. Motovun film festivalu! Dobitnik festivalske nagrade 50 godina je maestro Miljenko Prohaska, u filmskom programu je posebna selekcija glazbenih dokumentaraca u izboru Juliena Templa, dok će u u samom Motovunu svirati Branka Parlić, Shamrock Rovers, VIS Obrad Kosovac, Welcomin' Committee In Flames, Kultur Shock i Overflow!

Već tradicionalno bogati koncertni Motovun film festivala otvorit će, 25. srpnja u čast zemlje partnera – Irske, zvuci Shamrock Roversa – multikulturalne skupine koja ime dijeli s najuspješnijim irskim nogometnim klubom.

Potom je, 26.7. na redu malo bezočnog festivalskog nepotizma – odnosno nastup sastava u kojem svira i selektor programa Motovunski kratki, Andrej Korovljev. VIS Obrad Kosovac, a kojeg čine već spomenuti redatelj, odvjetnik, inženjer, pravnik i TV zvijezda (ali ne ona iz imena banda), donijet će žestoki zvuk temeljen na obradama njihovih omiljenih punk izvođača – The Clash, Misfits, Ramones, Talking Heads, NOFX i sličnih.

Punk, je uz garažni i minimalistički zvuk, odrednica i hrvatsko-japanske senzacije Welcomin’ Committee in Flames. Energični i bučni, uz pjevačicu iz Japana, i oni se mogu podičiti filmskom vezom – nagrađivanim montažerom, Vjeranom Pavlinićem, koji je kako se i priliči, zadužen za ritam sekciju, te također nagrađivanim animatorom i novim umjetničkim direktorom Animafesta – Danielom šuljićem.

Zvuke filmske glazbe u Motovun će 27.srpnja donijeti proslavljena novosadska pijanistica Branka Parlić. Ona će u Motovunu svirati bisere iz opusa jednog od najvećih skladatelja filmske glazbe uopće, Nina Rote, a u čast stote godišnjice majstorovog rođenja.

Iz Seattla u Motovun 28.7. stiže Kultur Shock, bend koji plijeni svojom srčanošću, direktnošću i energijom a čini ga zanimljiva mješavina glazbenika iz Bosne, Bugarske, Japana i Sjedinjenih Američkih Država.

Žestoku punk-rock glazbenu ponudu zaključit će 29. srpnja koprivničko-varaždinski kvartet Overflow, a koji je dvadesetu obljetnicu postojanja nedavno obilježio na najbolji način – objavom albuma 'Hit me' – koji kritičari diljem svijeta proglašavaju favoritom u utrci za album godine.

Glazbu će publika u Motovunu osim slušati, moći i – gledati i to u programu glazbenih dokumentarca po u izboru prošlogodišnjeg gosta, a ovogodišnjeg festivalskog suradnika, Juliena Templea.

Temple, najznačajniji je britanski rock-dokumentarist, autor trilogije o britanskoj glazbi 70-ih godina u kojoj prati Sex Pistolse, The Clash i mnoge druge utjecajne glazbenike tog doba., za Motovun je odabrao dokumentarac o Bobu Dylanu 'Ne osvrći se' D.A. Pennebakera, 'Kopaj!' Ondi Timoner, te vlastiti dvodijelni projekt o osnivačima grupe Kinks – 'Ray Davies – Imaginary Man' i ' Kinkdom Come – Dave Davies'.

Konačno i jedna od festivalskih nagrada bit će posvećena glazbi. Nagradom 50 godina Motovun Film Festival odaje priznanje ljudima koji su više od pola stoljeća posvetili radu na filmu, a njezin dobitnik ove je godine maestro Miljenko Prohaska. Nagrada će biti dodijeljena u četvrtak 28. srpnja na Motovun Film Festivalu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »