Greenpeace u kampu

Iva Pezic - D3_45
Motovun Film Festival se ove godine može pohvaliti odbacivanjem jednokratne plastike koja je izuzetno štetna za okoliš.

U suradnji s Greenpeaceom Hrvatska, posjetiteljima kampa održano je predavanje na temu utjecaja plastike danas u svijetu i njenom dosegu. Cilj je osvijestiti mlade da i svojim malim promjenama mogu doprinijeti očuvanju okoliša. Voditeljica Greenpeacea Hrvatska Petra Andrić, raspravljala je sa sudionicima o zagađenju mora i organizacijom čišćenja plaža, odbacivanju upotrebe plastičnih vrećica i druge jednokratne plastike te kako i mi sami svojim načinom života možemo pozitivno utjecati i stvoriti jedan ljepši svijet.

Nakon predavanja je aktivist i inženjer u području zaštite okoliša Marko Capek vodio radionicu izrade neškodljivih dezodoransa te krema za sunčanje. „Ova radionica nije ni približno naša glavna zanimacija, ali nekih petnaest godina radim u zaštiti okoliša i prije deset godina sam napravio svoj prvi sapun. I nisam tu samo ja, nego cijelo moje kućanstvo, mi proizvodimo svu svoju kozmetiku te smo na taj način eliminirali pedeset posto plastične ambalaže. Sva kozmetika se može izraditi u kućnoj radinosti bez ikakvoga završenoga fakulteta. Ostatak je određena promjena navike koja isto nije teška, recimo moja partnerica i ja živimo već preko tri, četiri godine bez plastike, živimo kao kraljevi i apsolutno ništa nam ne fali“, govori Marko.

Radionica je zainteresirala i potaknula sudionike da i sami počnu izrađivati vlastitu kozmetiku koja ne šteti prirodi kao ona kemijske proizvodnje. Ne iziskuje previše vremena, jednostavna je za proizvodnju te je bolja i za nas i za prirodu. Nema razloga da ne započnemo promjenu stila života u svrhu brige za planet na kojem živimo.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »