Hit serija Brune Dumonta na motovunskom platnu

ea5e06ef0523c8e427d280542485f13c
„Twin Peaks“ na francuski način.

Po prvi puta u povijesti, na motovunskom će se platnu prikazati televizijska serija. Riječ je o „P’tit Quinquin“, mini – seriji poznatog redatelja Brune Dumonta koju Motovun Film Festival donosi u suradnji s ovogodišnjom zemljom partner, Francuskom. Pronalazak mrtve krave u bunkeru iz Drugog svjetskog rata pokrenut će bizarnu radnju ovog duhovitog krimića preplavljenog neobičnim likovima i apsurdnim situacijama. Iako je serija rađena kao tv-format u četiri epizode, na brojnim se svjetskim festivalima, uključujući i na Festivalu u Cannesu, našla u integralnom trajanju od 197 minuta. „P’tit Quinquin“ možemo nazvati svojevrsnom verzijom „Twin Peaksa“ koja je otkrila tragikomičnu stranu velikog francuskog redatelja.

Bruno Dumont dobitnik je Grand Prix nagrade Festivala u Cannesu za svoja dva filma „Humanité“ i „Flandres“ dok ga motovunska publika pamti po drami „Hadewijch“ koja je 2010. prikazana na 12. Motovun Film Festivalu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »