Hit serija Brune Dumonta na motovunskom platnu

ea5e06ef0523c8e427d280542485f13c
„Twin Peaks“ na francuski način.

Po prvi puta u povijesti, na motovunskom će se platnu prikazati televizijska serija. Riječ je o „P’tit Quinquin“, mini – seriji poznatog redatelja Brune Dumonta koju Motovun Film Festival donosi u suradnji s ovogodišnjom zemljom partner, Francuskom. Pronalazak mrtve krave u bunkeru iz Drugog svjetskog rata pokrenut će bizarnu radnju ovog duhovitog krimića preplavljenog neobičnim likovima i apsurdnim situacijama. Iako je serija rađena kao tv-format u četiri epizode, na brojnim se svjetskim festivalima, uključujući i na Festivalu u Cannesu, našla u integralnom trajanju od 197 minuta. „P’tit Quinquin“ možemo nazvati svojevrsnom verzijom „Twin Peaksa“ koja je otkrila tragikomičnu stranu velikog francuskog redatelja.

Bruno Dumont dobitnik je Grand Prix nagrade Festivala u Cannesu za svoja dva filma „Humanité“ i „Flandres“ dok ga motovunska publika pamti po drami „Hadewijch“ koja je 2010. prikazana na 12. Motovun Film Festivalu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »