Hrvatska premijera animiranog hita ‘Neparožderi’ u Buzetu!

cdae9316bdc658aea5e72da06a39087b
Neparožderi'su najgledaniji animirani film u povijesti češke kinematografije!

Najgledaniji animirani film u povijesti češke kinematografije, animirani hit nastao u hrvatskoj koprodukciji, Neparožderi večeras u Buzetu ima hrvatsku premijeru! Film je na redovnom rasporedu Buzz@teena u Kapetanovom kinu s početkom u 21 sat.

„Nikad ne uzmi cijeli par!“ mantra je i jedna od 10 zapovijedi neparoždera, malih nevidljivih bića koji žive svuda oko nas i kradu samo po jednu čarapu iz para. Veličine ne veće od 4o centimetara, ova simpatična, vragolasta bića nastanjuju svako domaćinstvo i žive među čarapama svakog od nas.

Glavni junak, mali neparožder Hihić nalazi se na životnoj prekretnici nakon smrti obožavanog djeda i mora se preseliti kod svog ujaka gangstera za kojeg nije ni znao da postoji. Dobar kakav je, drži se svih neparožderskih pravila i pokušava živjeti kako ga je djed naučio, međutim, nađe se usred borbe između suprostavljenih bandi neparoždera, a jednu od njih vodi upravo njegov ujak Padre.

Nastao u hrvatskoj koprodukciji, ovaj češko-slovačko-hrvatski film temelji se na istoimenoj popularnoj dječjoj knjizi Pavela šruta i prvi je dugometražni film poznate češke ilustratorice Galine Miklinove. Hrvatski dio koprodukcije vodio je poznati hrvatski redatelj Arsen Antun Ostojić, a glazbu za film, koja je izvedena uz pomoć hrvatskih glazbenika i instrumentalista, skladao je Mate Matišić.

Uz Hrvatski audiovizualni centar, film su sufinancirali i Češka televizija te HBO, svjetsku prodaju filma vodi danski prodajni predstavnik Level K, a hrvatska distribucija filma očekuje se uskoro.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »