Humanitarna projekcija filma ‘Babai’

7cc50c9e389da3c8573449f948a113d7
Film o izbjeglicama za pomoć izbjeglicama

Kupovinom kino-ulaznice možete pomoći ljudima u nevolji – Motovun Film Festival poziva sve građane na projekciju filma „Babai“ u srijedu u 21 h u Laubi, jer sav će prihod od ulaznica biti doniran za pomoć izbjeglicama, za hranu i lijekove ljudima koji već tjednima žive u neizvjesnosti na ulicama Beograda.

Slučaj je htio da film „Babai“ kosovskog redatelja Visara Morine kojeg u srijedu 26. kolovoza prikazujemo u programu revije Motovun u Zagrebu govori o teškom životu ljudi koji su bili prisiljeni ilegalno seliti u zemlje zapadne Europe, o devetogodišnjem dječaku koji, tražeći svog oca-emigranta, kreće na neizvjesno putovanje u organizaciji švercera ljudima. Ova priča čudesne uvjerljivosti i snažnih emocija premijerno je prikazana prije dva mjeseca, kada je na velikom festivalu u Karlovym Varyma Visar Morina osvojio nagradu za najboljeg redatelja.

Kako se film u programu revije Motovun u Zagrebu prikazuje u trenutku stvarne ljudske drame koja se događa u našoj neposrednoj blizini, Motovun Film Festival odlučio je svu zaradu donirati onima kojima je trenutno najpotrebnija: obiteljima koje su, mnoge s malom djecom, prevalile ogroman put u bijegu od sigurne smrti i sada im je potrebna sva pomoć koju im možemo pružiti. Svatko tko kupio ulaznicu tom će gestom pomoći da netko od nesretnika koji spavaju na ulicama Beograda dobije prijeko potrebni lijek ili hranu. Ulaznice za projekciju filma Babai mogu se po cijeni od 20 kuna kupiti u sustavu ulaznice.hr (kupite ih čak i ako ne idete na film!) ili na blagajni Laube (Baruna Filipovića 23) jedan sat prije projekcije.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »