I am doing this for you, my beloved people

1 (42)

Hrvatski performer i konceptualni umjetnik, Siniša Labrović, na ovogodišnjem je izdanju Motovun Film Festivala predstavio svoja četiri rada, od kojih je najzanimljiviji za posjetitelje bio njegov performans.

Labrović je stajao ispred Hotela na Trgu ukupno osam sati i kontinuirano izgovarao: “I am doing this for you, my beloved people” svaki put direktno se obraćajući prolaznicima. Nekad bi se svi koji su se našli u tom trenutku kraj njega, zborski okupili i zajedno s njim izgovarali rečenicu s ogromnim entuzijazmom. Ostali bi se čak uplašili jer nisu znali iz kojeg razloga im se performer obraća, a neke bi jednostavno iritirao. Već su nakon deset minuta svi stanovnici Motovuna, i oni privremeni i stalni, znali rečenicu napamet, ali slušali su ju još narednih osam sati. Unatoč raznim reakcijama publike, Labrović je pokazao svoju snažnu ustrajnost i posvećenost radu koji je bio izveden u sklopu programa Populizam za početnike.

“I did this for you, my beloved people”, s ponosom je završio Labrović svoju točku.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »