JAKI ADUTI ZA KRAJ MOTOVUNA U LAUBI

118510570_3946864238673317_8361105489103429227_o
Posljednjih dana na rasporedu su novi film Gabrielea Salvatoresa te srpski hit Ajvar kojeg ćeosobno predstaviti glumac Sergej Trifunović • U nedjelju projekcije nagrađenih filmova • DvorišteLaube rezervirano za besplatne kratke filmove

Ovogodišnja neobična karavana Motovun Film Festivala pred samim je krajem svoje posljednje etape.

Više nego uspješno izdanje, koje je izmijenjenim konceptom donijelo projekcije u 25 gradova diljem Hrvatske, završit će 6. rujna u Laubi. Iako je cijeli ovogodišnji program visoke kvalitete, motovunska ekipa ostavila je za kraj još nekoliko jakih aduta. U četvrtak, 3. rujna, gledamo novi film talijanskog majstora Gabrielea Salvatoresa, autora kultnog Mediterranea. Moja luda ljubav je topla priča o neobičnom putovanju oca i autističnog sina tinejdžera hrvatskom obalom. Publika će u filmu prepoznati hrvatske lokacije na kojima je sniman, ali i domaće glumce u epizodnim ulogama.

Petak počinje projekcijom slovačkog kino hita Svinje u 19 sati. Riječ je o političkom trileru inspiriranom stvarnim ubojstvom mladog slovačkog novinara i njegove zaručnice zbog istrage povezanosti mafije i političkih moćnika. Slijedi u 21 sat priča o odlasku, životu u emigraciji i anatomiji jednoga kraja te oteglici ajvara koja služi kao sidro između dvaju svjetova. Ajvar je srpski hit kojeg će u Laubi osobno predstaviti redateljica Ana Marija Rossi i glavni glumac Sergej Trifunović.

U subotu, pretposljednjeg dana revije u Laubi, u 19 sati na rasporedu je film Bijelo na bijelom, nagrađen za režiju na Venecijanskom festivalu. Glavni junak, fotograf Pedro za kaznu dobiva zadatak zabilježiti “stvaranje povijesti” u Ognjenoj zemlji te pritom postaje nevoljki sudionik u estetizaciji sjećanja nakolonizaciju i genocid domorodačkog stanovništva.

Posljednji film na ovogodišnjem festivalskomrepertoaru je Rocks, o istoimenoj tinejdžerici koja preuzima brigu o malom bratu te uz pomoć prijateljica bježi od socijalne službe i skriva se diljem Londona. Prikazan na festivalima u Torontu, Rotterdamu i San Sebastiánu, Rocks je živopisan portret skupine tinejdžerki koje, odrastajući u metropoli, nadilaze razlike u porijeklima. Projekciji ovog filma u 21 sat prethodit će dodjela festivalskih nagrada, a nagrađeni filmovi na rasporedu su u nedjelju. O najboljem filmu u glavnom programu odlučit će glumački žiri u sastavu: Nina Violić, Lana Barić i Goran Bogdan, a osim ove, bit će proglašen i dobitnik nagrade kritičara FIPRESCI te pobjednik u kategoriji kratkih filmova, Najbolji europski kratki film i ove godine ulazi u konkurenciju za nagradu Europske filmske akademije.

Upravo kratki program ove godine u Laubi ima posebnu pozornicu sa slobodnim ulazom. Kratko kino udvorištu ugostit će i ovog četvrtka, petka i subote po pet sjajnih filmskih minijatura iz programa Motovunski kratki. Dvorište Laube je i poprište popratnog programa. U četvrtak će tako nakon projekcije nastupiti Porto Morto, jedan od trenutačno najtraženijih domaćih bendova, i to uneuobičajenom DJ izdanju semplirajući svoje objavljene i neobjavljene materijale. Subotu će, pak,zaključiti Gungula, mladi ženski jazz bend kojemu je misija širiti ljubav i pozitivne vibracije.

Cijeli se program odvija u skladu s epidemiološkim preporukama uz poštivanje distance, upotrebudezinficijensa i preporučeno nošenje maski. Ulaz se naplaćuje samo za projekcije u Laubi, i to po cijeni od 30 kuna za pojedini film. Posljednja je prilika i za nabavku paketa Sve po 15 kuna, koji za samo 75 kuna omogućuje izbor od pet različitih filmova po želji kupca. Ulaznice se mogu kupiti putem internetana stranici mfftickets.kupiulaznicu.hr.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »