Još dvije prilike da upoznate sovu ušaru Mordecai i jastreba Dixieja!

Dan 4 (photo_Nina Đurđević)

Jeste li znali da sova vidi po danu? Štoviše, oči ove noćne ptice uopće ne reagiraju na svjetlost, a svoj mišji plijen može uočiti već s 8 kilometara! Ova kontradiktorna ptica opire se i rodnim stereotipima, pa je tako ženka veća i snažnija od mužjaka. Nije uzalud ni simbol mudrosti, njezina lukavost u lovu parira čovjekovoj, a ako je slučajno vidite kako sa zanimanjem gleda vašeg malog psa, uputno je skloniti se. Pokušate li je pomaziti rukom vjerojatno će vam stradati prstići, no ako uz nju prislonite svoje lice, neće vam pasti ni vlas s glave.

Ove i brojne druge zanimljivosti o tim fascinantnim pernatim predatorima podučio nas je u utorak Emilio Menđušić iz Sokolarskog centra Dubrava. Okupljeni su dobili priliku i upoznati se i slikati sa sovom ušarom Mordecai i harisovim jastrebom Dixiejem, a zanimanje za ovu edukativnu turu bilo je toliko da smo za vas upriličili još čak dva događanja u kojima ćete imati priliku stati oči u oči s tim pticama grabljivicama. Ne propustite priliku i pridružite nam se danas ili u četvrtak 28. 7. u 18.30 na Sanjkalištu planinarskog doma Petehovac! Za vas smo pripremili brojne druge zabavne aktivnosti u kojima otkrivamo impresivnu prirodu Gorskog kotara, a više o događanjima možete saznati ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »