Kako je prošao treći dan festivala i što nas još čeka danas?

873ab04bcbaa13aaab0287158b28da85
Jučer je održan treći dan MFF-a, a kratko nevrijeme nije omelo projekcije.

Jučer je održan treći dan Motovun Film Festivala, a kratko nevrijeme nije nimalo omelo raspored projekcija koje su održane prema programu. Dan je kulminirao večernjom projekcijom filma Obrana i zaštita redatelja Bobe Jelčića, jednim od najvećih hitova hrvatske kinematografije zadnjih godina, a projekciji je prethodila dodjela nagrade 50 godina. Nagradu 50 godina Motovun Film Festival dodjeljuje istaknutim filmašima koji su posvetili pola stoljeća radu na filmu. Nagrada je ove godine dodjeljena velikom scenaristu Mirku Kovaču, a nagradu su u njegovo ime preuzeli Predrag Lucić i Boris Dežulović. Tako će danas u Motovunu, između ostalih filmskih naslova, biti prikazan film Mali vojnici rađen prema Kovačevu scenariju, a najveći filmski hitovi ovih dana su slavni Adelin život, jedan od trenutno najtraženijih svjetskih filmova i dobitnik Zlatne palme u Cannesu te dokumentarac o kontroverznoj aktivističkoj organizaciji Fuck for Forest. Održati će se i tradicionalno Noćno prvenstvo u stolnom tenisu, a u glazbenom programu Shutka Roma Rap, najbolja romska hip-hop skupina iz šutke u Makedoniji, Mr. Dirty Hairy koji će funk i soul vinilima rasplesati prisutne te DJ-i Queer Zagreba.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »