KINO ISTRA DONOSI GLAZBENE FILMOVE U VINOGRADIMA

dvorac Belaj (foto Dvorac Belaj)

Vino, film i glazba u tri termina u srpnju u vinarijama Fakin, Matošević i Dvorac Belaj

Krajolici brižljivo uređenih vinograda prepoznatljiva su slika Istre, poznate upravo po vrhunskim vinima. Zahvaljujući Kinu Istra, vinogradi postaju i neponovljiva kulisa za prikazivanje filmova u samom srcu ove regije. Novi program Kino u vinogradu donosi užitak gledanja tri glazbena filma u ovom jedinstvenom ambijentu na otvorenom.

Već 10. srpnja u vinariji Fakin u Brkaču kod Motovuna bit će prikazan film Buena Vista Social Club. U ovom već kultnom i višestruko nagrađivanom dokumentarcu redatelj Wim Wenders uputio se u Havanu kako bi zabilježio suradnju jednog od najsvestranijih glazbenika današnjice Rya Coodera s njegovim prijateljima, vrhunskim kubanskim glazbenicima.

Buena Vista Social Club

Dokumentarni film Amy o životu prerano preminule zvijezde Amy Winehouse na rasporedu je 15. srpnja u vinariji Matošević u Krunčićima. Film donosi tužnu priču o golemom talentu uništenom krivim odabirima, koji su doveli do smrti mlade pjevačice neponovljiva glasa. U ovom intimnom portretu redatelj Asif Kapadia koristio je izvorne arhivske snimke, kućne video uratke iz njezina djetinjstva, službene i neslužbene snimke.

Amy

I treći film u programu govori o jednom velikom glazbeniku. U vinogradu pored dvorca Belaj i tamošnje vinarije 18. srpnja gledatelji će uživati u filmu Ptica na žici, koji prati Leonarda Cohena na njegovoj europskoj turneji 1972. godine. Dugo se mislilo da je film Tonyja Palmera nestao te da ga se može vidjeti samo na neslužbenim izdanjima vrlo loše kvalitete. No, 2009. godine u jednom holivudskom skladištu pronađeno je čak 296 zahrđalih limenki punih filmova, a među njima i ovaj naslov koji je potom digitalno obrađen i doveden u izvorno stanje.

Ptica na žici

Cijena ulaznica za svaku projekciju je 50 kuna, a u nju je uključena i pokoja čaša vina dobrodošlice koja će pomno birati domaćini vinari. Početak druženja je u 20.30 sati, a domaćica svih večeri je proslavljena televizijska lovkinja i odlična poznavateljica vina Morana Zibar. Vino, film i glazba tri su užitka kojim ćemo nazdraviti životu, ali i skorašnjem Motovun Film Festivalu koji će se održati od 27. do 31. srpnja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »