KINO ISTRA DONOSI NIZ LJETNIH IZNENAĐENJA NA OTVORENOM

WhatsApp-Image-2021-06-21-at-21.21.57-1

Ljetne su večeri puno ugodnije od dnevnih vrućina i jednostavno mame na izlazak i boravak na otvorenom, a filmske projekcije pod vedrim nebom su poseban doživljaj. Projekcijom filma Još jedna runda u Vrsaru, na poslovično solidno ispunjenom Trgu Degrassi, započeli smo ciklus ljetnih projekcija Kina Istra na otvorenom. Uz redovite projekcije, u srpnju i kolovozu slijedi cijeli niz filmskih poslastica na posebnim lokacijama u raznim istarskim mjestima.

Već ovog tjedna počinje ciklus Moj najdraži film u kojem poznate osobe biraju svoje filmske favorite i gostuju na projekcijama. U prvom izdanju ovog petka u Višnjanu gostuje naš poznati astronom i znanstvenik Korado Korlević koji će predstaviti svoj omiljeni animirani film Porco Rosso japanskog redatelja Hayaa Miyazakija.

No, očekuju nas i brojna iznenađenja poput projekcije Fellini 101 u povodu 101. godišnjice rođenja jednog od najvećih redatelja svih vremena, Federica Fellinija. Intrigantan je i novi program Kino u vinogradu koji, kako mu i samo ime sugerira, spaja vinski i filmski doživljaj, dok program Live Cinema donosi projekcije filmova s glazbenom pratnjom uživo. Pojedinosti o ovim programima otkrit ćemo uskoro.

Vrsar, Trg Degrassi

“Želimo iskoristiti ljeto i povoljnu epidemiološku situaciju da ljubiteljima filma u Istri pripremimo posebne filmske doživljaje. Raduje nas što će se sve te projekcije događati na izuzetnim mjestima, u utvrdama, vinogradima, starim gradskim jezgrama – sve to s ciljem da iznimni filmovi, koje smo pripremili, budu prikazani na najljepšim lokacijama”, izjavio je Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala.

Sva ova događanja poslužit će kao odlična uvertira ovogodišnjem Motovun Film Festivalu koji se od 27. do 31. srpnja vraća u punom sjaju s nizom iznenađenja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »