Kino Motovun na INmusic festivalu!

959b488ee4087c37fda09e1608185210
Odličnoj glazbi pridružit će se i odlični filmovi u Kinu Motovun.

INmusic festival najveći je open air festival u državi i međunarodno priznat glazbeni festival, nešto kao hrvatski Glastonbury ili Coachella, koji zagrebački Jarun pretvara u središte glazbe i dobre zabave. Na samom početku ljeta, između 23. i 26. lipnja, na Otoku mladosti nastupat će velike svjetske glazbene zvijezde i headlineri mnogih svjetskih festivala kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, Flogging Molly ili Bombay Bicycle Club te mnogi mnogi drugi koji će u ta tri dana pred nama pokazati najbolje od onog što znaju. Motovun Film Festival znao je da je to mjesto na kojem tada želi biti pa će se odličnoj glazbi pridružiti i odlični filmovi u Kinu Motovun. U Amfiteatru Inmusic festivala svake će večeri biti prikazivani filmovi s Motovun Film Festivala:

23.6. selekcija Motovunskih kratkih

24.6. Gogol Bordello Non Stop
r. Margarita Jimeno
SAD, 2008., 87 min

Gogol Bordello non – stop je dokumentarac o slavnom newyorškom bendu na čelu s frontmanom Eugeneom Hützom. Redateljica i obožavateljica Margarita Jimeno prati bend na petogodišnjem putovanju od underground legende do međunarodnog fenomena, snimajući bend koji je, kako Hütz opisuje, „posvećen stvaranju atmosfere lude zabave kako bi se prenijeli društveni i politički komentari“. Uz intervjue iza pozornice, ludiranje na pozornici i raskošne koncertne snimke, Jimeno nas vodi kroz priču o usponu benda. Prve su gaže Gogol Bordella uključivale sviranje tradicionalne romske glazbe na ruskim svadbama, ali njihova glazba ubrzo je došla do eksplozivne faze u kojoj su stekli status među newyorškom hipsterskom elitom.

25.6. Pussy Riot – A Punk Prayer
r. Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin
Rusija, UK, 2012, 86'

Tri mlade žene u Rusiji suočavaju se sa sedam godina zatvora zbog satiričkog nastupa moskovskoj katedrali. No,kome se zapravo sudi u ovom procesu: mladim umjetinicam ili društvu u kojem žive? Sniman tijekom šest mjesec, „Pussy Riot – A Punk Prayer“ pripovjeda nevjerojatnu priču o Nadiji, Maši i Katji koje su, kao članice feminističke umjetničke Pussy Riot, izvele 40 sekundi dugu punk molitvu unutar glavne ruske katedrale. Uhićene su na temelju optužbi za širenje vjerske mržnje, a sve je kulminiralo procesom koji je odjeknuo diljem svijeta i zauvijek promijenio lice ruskog društva. Pratimo tri umjetnice koje se bore protiv pravosudnog sustava otpornog na logiku.

Cijeli raspored INmusic festivala možete pronaći na http://bit.ly/1nOa79M.

Vidimo se na INmusicu!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »