Kratki izlet’ nagrađen na Festivalu Andreja Tarkovskog

bb507c606879b74857b49dafa8a59f74
Nagrađeni film 'Kratki izlet' bit će prikazan u glavnom programu 20. Motovun Film Festivala

Na 11. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Andreja Tarkovskog Zerkalo u ruskom Ivanovu, Igor Bezinović osvojio je nagradu za najboljeg redatelja za film 'Kratki izlet', ali i nagradu žirija mladih kritičara, objavio je Hrvatski audiovizualni centar.

Kratki izletje premijeru imao na 46. međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, hrvatsku premijeru imat će na 64. Pulskom filmskom festivalu nakon koje će biti prikazan u glavnom programu20. Motovun Film Festivala. Također, dobar dio filma sniman je prije dvije godine u Motovunu, što nas čini dodatno ponosnima.

U konkurenciji programa igranih filmova prikazano je ukupno deset naslova iz Kine, Južne Koreje, Njemačke, Izraela, Indije, Francuske, Rusije, Bugarske i Hrvatske, a predsjednik žirija bio je poznati meksički redatelj Amat Escalante (dobitnik nagrade za najboljeg radatelja u Cannesu 2013. i Srebrnog lava u Veneciji 2016.).

Kratki izlet je također osvojio nagradu Voice, koju dodjeljuje šesteročlani žiri mladih kritičara, u tijesnoj konkurenciji s ruskim filmom 'Bliskost' Kantemira Balagova, premijerno prikazanim u Cannesu ove godine i dobitnikom nagrade za najbolji film festivala.

Festival Andreja Tarkovskog Zerkalo festival je autorskog filma, a kao posebni gosti festivala ili članovi žirija na njemu su u proteklim izdanjima sudjelovali redatelji Nuri Bilge Ceylan, Andrej Zvjagintsev, Sergej Loznica, Carlos Reygadas, Aleksandr Sokurov i mnogi drugi.

Čestitamo Igoru i veselimo se projekciji 'Kratkog izleta'ovog ljeta u Motovunu!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »