Kuhanje bez otpadaka u kampu

1 (14)
Kuhar Goran Zgrablić u kampu podno motovunskog brda održao je kuharsku radionicu.

Radionica je pokazala kako se sva hrana može reciklirati. Posjetitelji kampa naučili su kako umjesto bacanja, hranu možemo prenamijeniti. Sudionici su s Goranom napravili dva jela. Radili su knedle od kruha u temeljcu od kora sira te sicilijanske arancine. Sve od stare neiskorištene hrane poput starog kruha i riže te kora sira koje se najčešće bacaju.

Zgrablić inače vodi kulinarske radionice gdje uči kuhati autohtona istarska jela, a hranu nikad ne baca. „Sve se treba iskoristiti, a neka je hrana i bolja sljedeći dan“, rekao nam je Goran. Ponekad ipak ne znamo što bismo s ostacima hrane. „Skoro nikad ne bacam hranu, ali ne znam uvijek iskoristiti svu hranu“, rekla nam je posjetiteljica kampa Ema Haznadar. Osim što su sudionici pomogli u pripremi hrane, mogli su postaviti pitanja te dobiti korisne savjete o tome kako hranu iskoristiti i sljedeći dan.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »