Kuhanje bez otpadaka u kampu

1 (14)
Kuhar Goran Zgrablić u kampu podno motovunskog brda održao je kuharsku radionicu.

Radionica je pokazala kako se sva hrana može reciklirati. Posjetitelji kampa naučili su kako umjesto bacanja, hranu možemo prenamijeniti. Sudionici su s Goranom napravili dva jela. Radili su knedle od kruha u temeljcu od kora sira te sicilijanske arancine. Sve od stare neiskorištene hrane poput starog kruha i riže te kora sira koje se najčešće bacaju.

Zgrablić inače vodi kulinarske radionice gdje uči kuhati autohtona istarska jela, a hranu nikad ne baca. „Sve se treba iskoristiti, a neka je hrana i bolja sljedeći dan“, rekao nam je Goran. Ponekad ipak ne znamo što bismo s ostacima hrane. „Skoro nikad ne bacam hranu, ali ne znam uvijek iskoristiti svu hranu“, rekla nam je posjetiteljica kampa Ema Haznadar. Osim što su sudionici pomogli u pripremi hrane, mogli su postaviti pitanja te dobiti korisne savjete o tome kako hranu iskoristiti i sljedeći dan.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Netočno u podne – Tusta

Posljednjeg dana festivala održana su čak dva razgovora Netočno u podne. Na Terasi ispred Hotela u 11:30 u goste su došli producent Nenad Puhovski i redatelj Andrej Korovljev čiji je film Tusta ove godine doživio premijeru na Motovunu.

Više »

I am doing this for you, my beloved people

Hrvatski performer i konceptualni umjetnik, Siniša Labrović, na ovogodišnjem je izdanju Motovun Film Festivala predstavio svoja četiri rada, od kojih je najzanimljiviji za posjetitelje bio

Više »
X