Kvadrat izaziva publiku na solidarnost i povjerenje

Screen Shot 2019-04-20 at 9.01.09 PM
U Motovunu smo oživjeli instalaciju prema kojoj je nastao film "Kvadrat" Rubena Östlunda

Prvog dana festivala oživjeli smo instalaciju Kvadrat prema kojoj je nastao istoimeni film Rubena Östlunda. Postavila ga je scenografkinja Josefin Äsberg, a uz Östlunda je posjetiteljima prenijela priču koja stoji iza njihove instalacije. Sami je ne doživljavaju kao umjetnost nego kao prometne znakove, pravila prema kojima se ljudi lako prilagođavaju. Kvadrat ispituje ljudsku solidarnost, ali i povjerenje u druge, što su i sami na licu mjesta prikazali.

Östlund je pozvao publiku da ostavi svoje mobitele unutar Kvadrata i našalio se kako će festival nadoknaditi moguću štetu. Ipak, uz Rubena i Josefin, mobitel je ostavila samo jedna posjetiteljica, ali i selektor programa Jurica Pavičić koji je pun povjerenja ostavio čak i novčanik. Publika je barem prvog dana bila skeptična prema Kvadratu, ali priliku za popravak imat će idućih dana kad će u instalaciju biti postavljeni različiti predmeti s ciljem motiviranja posjetitelja na sudjelovanje u ovom društvenom eksperimentu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »