Ljudožder vegetarijanac, Izlet i Klip u finalu nagrade Bauer

b7fc1b07c414cd0e983449b83d4fb381
Preostao je još posljednji korak - da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

U sam finiš ušla su tri naslova. Iz Slovenije dolazi 'Izlet', debitantski rad Nejca Gazvode, malo filmsko čudo snimljeno s minimalnim sredstvima i foto-aparatom: suvremena verzija Julesa i Jima u kojoj dva mladića i jedna djevojka kreću na izlet nakon kojega više ništa neće biti isto. Srpska redateljica Maja Miloš filmom 'Klip' osvojila je glavnu nagradu prestižnog festivala u Roterdamu, a njezin film o tinejdžerima bez budućnosti i ideala svojom je eskplicitošću uzburkao duhove gdje god se pojavio. 'Ljudožder vegetarijanac' također budi snažne reakcije naturalističkom pričom o korumpiranom liječniku i ilegalnim pobačajima, iz radionice prokušanog tandema Alen Bović/Branko Schmidt.

U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i dodijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostali su u igri. O konačnom laureatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Pjer Žalica (redatelj, BiH), Nikola Vukčević (redatelj, Crna gora), Marija škaričić (glumica, Hrvatska), Arta Dobroshi (glumica, Kosovo), Vladimir Blaževski (redatelj, Makedonija), Karpo Godina (redatelj i snimatelj, Slovenija), Svetozar Cvetković (glumac i producent, Srbija).

Osim naslova 'najbolji regionalni film godine' nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 1. kolovoza.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »