Marko Škop i Damjan Kozole: režija je odnos prema životu

089d2682644ec001f1425b2c6a909342
Redatelji Marko Škop i Damjan Kozole podijelili su svoja iskustva s mladim filmašima

Redatelji Marko škop i Damjan Kozole na predavanju “Kako do prvog filma” podijelili su jučer svoja iskustva o ulasku u filmsku industriju s grupom mladih budućih filmaša koje su, između ostalog, zanimali točni koraci izrade prvog filma, mogućnosti financiranja za mlade još neetablirane autore i selekcijama na filmske festivale.

Marko škop govorio je o svom prijelazu s novinarstva na dokumentarni, a potom i igrani film i kako su mu dokumentarci, u kojima nema scenarija pomogli naučiti poigravati se s kreativnim prilaženjem temi

“Predlažem vam odlazak u filmsku školu jer će vas to prisiliti na kontinuiranu izradu projekata i omogućiti stvaranje mreže poznanika u industriji”, rekao i dodao da mladi trebaju cijeniti digitalne tehnologije koje u današnje vrijeme imaju na raspolaganju, a olakšavaju snimanje i distribuciju.

“Moj slučaj je samo dokaz da postoje drugačije priče i da se može ako čovjek odluči i ako ima tvrdu kožu,” rekao je Damjan Kozole i podijelio priču o svom višestrukom odbijanju s akademije koje ga je nagnalo da samostalno snimi prvi film, koji je namjerno odlučio napraviti dugometražnim, da dokaže da može.

“Iako mi se u početku odbijanje s akademije činilo najgorom stvari u životu, sada smatram da je to najbolje što mi se ikad desilo jer je moja pozicija bila takva da sam zavisio samo od sebe“, objasnio je.

Obojica su zaključili da je režija vise od znanja gdje postaviti kameru, već da predstavlja odnos prema životu i ohrabrili su mlade riječima kako njihovi različiti putovi dokazuju da ako se ozbiljno odlučiš baviti filmom, nema odustajanja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »