MFF 2020 UZ PODRŠKU KREATIVNE EUROPE

2014puni-trg-1

Motovun Film Festival 2020 održat će se uz potporu Kreativne Europe, potprograma MEDIA, kojim Europska komisija potiče festivale i  filmske projekte.

Time će se MFF naći u odabranom društvu od 37 filmskih festivala koji su odabrani javnim natječajem.

Kreativna Europa vodeći je europski fond za podršku filmskim festivalima s naglašenom europskom dimenzijom programa, te koji potiču geografsku i kulturnu raznolikost filmova koje predstavljaju.  Program je posebno usmjeren na manifestacije koje su usmjerene razvoju publike i poticanju interesa za europska djela, te širenju njihove dostupnosti.

Fond MEDIA/Kreativna Europa osnovan je 2007. godine i Motovun Film Festival bio je prvi hrvatski festival koji je dobio njegovu potporu, a ove godine potpora iznosi 27.000 Eura.

U obrazloženju odluke među ostalim stoji:

Festival privlači znatan broj posjetitelja u maleni grad i utjecajan je u regiji (…) Festival se nedavno priključio mreži Europske filmske akademije za filmove kratkog metra i to je iniciralo brojne međunarodne suradnje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »