MFF NAGRAĐUJE POBJEDNIKE 14. FRKE

inja frka

Mladi filmaši s Akademije dramskih umjetnosti zatvorili su 14. Filmsku reviju Kazališne akademije – FRKA. U konkurenciji 60 filmova studenata ADU najboljim je proglašen naslov Imaš još nade za pobjedu talentiranog redatelja Marka Bićanića.

Osim Grand Prixa ekipi filma pripala je i nagrada koju osigurava Motovun Film Festival. Tri člana pobjedničkog tima dobit će paket ulaznica i tri dana smještaja u Motovunu za vrijeme festivala, ali i mogućnost prikazivanja filma u sklopu ovogodišnjeg festivala.

Za suradnju s MFF-om organizatori FRKA-e odlučili su se, kako sami kažu, jer je to festival koji cijeni raznolikost, neukalupljenost i umjetničku slobodu, tj. bezbrižan festival koji se održava u čarobnom ambijentu pod nebom toplih ljetnih noći.

Tema ovogodišnje revije bila je briga o sebi jer, kako je istaknuto na otvorenju, pandemija je promijenila način života, pokazala nam koliko su važni živi kontakti i koliko se treba radovati da se ovaj susret može održati uživo. Revija je u tri dana održana na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Tuškanac, na Novoj akademskoj sceni F22  i na ADU, a o pobjednicima je odlučivao žiri filmskih profesionalaca – glumica Tihana Lazović, producentica Tamara Babun, redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Legović i montažer Denis Golenja.

Dobitnicima čestitamo, a sve mlade filmaše pozivamo na druženje od 27. do 31. srpnja na Brdu filmova pod nebom toplih ljetnih noći.

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »