MFF NAGRAĐUJE POBJEDNIKE 14. FRKE

inja frka

Mladi filmaši s Akademije dramskih umjetnosti zatvorili su 14. Filmsku reviju Kazališne akademije – FRKA. U konkurenciji 60 filmova studenata ADU najboljim je proglašen naslov Imaš još nade za pobjedu talentiranog redatelja Marka Bićanića.

Osim Grand Prixa ekipi filma pripala je i nagrada koju osigurava Motovun Film Festival. Tri člana pobjedničkog tima dobit će paket ulaznica i tri dana smještaja u Motovunu za vrijeme festivala, ali i mogućnost prikazivanja filma u sklopu ovogodišnjeg festivala.

Za suradnju s MFF-om organizatori FRKA-e odlučili su se, kako sami kažu, jer je to festival koji cijeni raznolikost, neukalupljenost i umjetničku slobodu, tj. bezbrižan festival koji se održava u čarobnom ambijentu pod nebom toplih ljetnih noći.

Tema ovogodišnje revije bila je briga o sebi jer, kako je istaknuto na otvorenju, pandemija je promijenila način života, pokazala nam koliko su važni živi kontakti i koliko se treba radovati da se ovaj susret može održati uživo. Revija je u tri dana održana na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Tuškanac, na Novoj akademskoj sceni F22  i na ADU, a o pobjednicima je odlučivao žiri filmskih profesionalaca – glumica Tihana Lazović, producentica Tamara Babun, redateljica Judita Gamulin, snimatelj Goran Legović i montažer Denis Golenja.

Dobitnicima čestitamo, a sve mlade filmaše pozivamo na druženje od 27. do 31. srpnja na Brdu filmova pod nebom toplih ljetnih noći.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »