MLADI FILMSKI JUNACI PREDVODE PROGRAM BUZZ@TEEN I BUZETSKE PREMIJERE

Buzz@teen

Od 22. do 25. srpnja u Buzetu program filmova za djecu i mlade Buzz@teen • Motovun Film Festival donosi i izbor najboljih filmova iz svog ovogodišnjeg programa

Motovun Film Festival voli druženje na brdima pa tako, uz motovunsko, i ovog ljeta donosi filmove na susjedno brdo. Buzet će od 22. do 25. srpnja već tradicionalno biti domaćin Buzetskih premijera te festivala filmova za djecu i mlade, koji se u ovom gradu održavaju od 2013. godine.

Mlađi uzrast uživat će u programu Buzz@teen koji će svakog dana donijeti filmske poslastice u dva termina. Već prvog dana na rasporedu je sjajan animirani film Majmunska ljubav koji govori o suživotu djevojčice i gorile. Mali junaci tema su nekoliko atraktivnih filmova u programu. Tako Klub ružne djece govori o klincima koji stvaraju pokret otpora protiv predsjednika koji nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece.

Uzbudljivi film Mali detektivi i tajna morskih dubina prati dvoje mladih boraca protiv onečišćenja oceana, dok Spaceboy donosi priču o dječaku i djevojčici koji se odvažuju na opasan pothvat gradnje zračnog balona. Hrabri i talentirani dječak Pino, koji se bori protiv svoje bolesti, junak je talijanskog filma Stakleni dječak, a u Trostrukoj prijetnji troje mladih detektiva nastoje riješiti slučaj krađe slavne Monetove slike.

U programu je i niz kratkih igranih i animiranih filmova, među kojima je i slavni Profesor Baltazar te sjajni Recircle filmići za najmlađe. O najboljem filmu programa Buzz@teen odlučit će i u ovom izdanju festivalski žiri djece i mladih.

Osim na projekcijama, mladi gledatelji imat će priliku sudjelovati u zanimljivoj radionici o očuvanju okoliša i važnosti ekološkog ponašanja. Također, u sklopu projekta Kino Istra te u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom održat će se radionica dokumentarnog filma koju vodi poznati redatelj i snimatelj Boris Poljak. Polaznici će steći znanja o stvaranju dokumentarnog filma, rukovanju kamerom te svemu potrebnom za pripremu i snimanje filma. Zainteresirani se mogu prijaviti na mail tzbuzet@gmail.com.

Na svoje će doći i stariji. U izboru najboljih naslova s ovogodišnjeg MFF-a je i s dva Oscara nagrađen film Otac s maestralnim Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi. Srpski film Živ čovek je komedija o sredovječnom rokeru u potrazi za oslobođenjem, dok su talijanski Grabežljivci crnohumorna priča o fatalnom susretu naizgled nespojivih obitelji – buržujske i proleterske. Na rasporedu je i nagrađivani izraelski film Evo nas, dirljiva priča o zajedničkom sazrijevanju oca i autističnog sina.

Filmovi će se prikazivati u Kinu Muzej od 18 sati, u Kapetanovom kinu od 21 sat, a u Kinu Pjacalet od 21.15 sati. Popodnevne projekcije u Kinu Muzej su besplatne, dok se ulaznice za večernje projekcije po cijeni od 25 kuna mogu kupiti na blagajni u Turističkoj zajednici grada Buzeta. Za prisustvovanje projekcijama nisu potrebne COVID potvrde, no bit će smanjen kapacitet gledališta uz propisani razmak.

Profesor Baltazar

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »