Motovun film festival projekcije u Buzetu

064d03491f3ccbb6420586310a192368
Po prvi puta ovo godine, Motovun film festival seli dio svojih projekcija na susjedno brdo.

Po prvi puta ovo godine, Motovun film festival seli dio svojih projekcija i popratnih zbivanja na susjedno brdo. Svi filmski entuzijasti koji Motovun izbjegavaju zbog velike gužve, neke projekcije mogu pogledati u Buzetu, a prikazivat će se ukupno tri filma. Shanghai Gypsy na rasporedu je 26.7. Ovo je film iz programa Motovunska mala mahala, a pripovijeda priču o romskoj obitelji. Belmondo je romski kralj koji je odlučio izgraditi svoje romsko selo. Naziva ga šangaj. Belmondo za život zarađuje krijumčarenjem, a njegova moć i utjecaj rastu. No, tijekom raspada Jugoslavije krijumčarenje robe nadomješta krijumčarenjem oružja.

Camille premotava film je iz glavnog programa, a u Buzetu će se prikazivati na dan otvorenja Motovun film festivala, 27.7. Četrdesetogodišnja Camille jednog se dana budi iz alkoholne kome u 1985. godini kada joj je bilo šesnaest. Hoće li joj uspjeti promijeniti prošlost kako bi promijenila budućnost? Ovaj film najbolje je opisati kao urnebesnu mješavinu Bridget Jones, Muriel se udaje i Povratka u budućnost, a nagrađivan je na filmskim festivalima u Cannesu i Locarnu.

Skidanje je na rasporedu 28.7. Ovaj flim također ulazi u glavni program, a prikazuje živote troje mladih ljudi koje razlikuje socijalni status, a povezuje opsjednutost pogrešnom osobom. Njihova opsesivna ljubav križa njihove puteve u potrazi za objektom svoje želje.

Raspored MFF događanja u Buzetu:

20:00, Zavičajni muzej grada Buzeta:

26.7. Izložba Ă‹ÂťVideo vremeplovĂ‹Âť

21:30, Kino Buzet, Trg Matka Laginje:

26.7.SHANGHAI GYPSY,Marko Nabrešnik, 124', SLO
27.7. CAMILLE PREMOTAVA/CAMILLE REWINDS,Noemie Lyovsky, 115', FRA
28.7. SKIDANJE/STRIPPING,Kosta Đorđević, 90', SRB

23:30, Pod Loparom:

26.7. Promocija rakija Aura
27.7. Promocija vina buzetskih vinara
28.7. Gostovanje ekipe iz filma Skidanje

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »