Motovun na HRT3

3a8407b3d8d5b2ebe17801ce23a86b2f
Uoči uspona na Brdo uživajte u odličnim filmovima i pobjednicima Motovun Film Festivala!

Medijski partner 18. Motovun Film Festivala, Treći program Hrvatske radiotelevizije pripremio je bogat program zagrijavanja za ovogodišnje izdanje Festivala. Uoči uspona na Brdo gledajte HRT3, a od 24. do 29. 7. pratite festivalska događanja na HRT4. Ciklus Motovunskih Mavericka već je u tijeku – 12. srpnja prikazuje se "Trenutak nedužnosti" Mohsena Makhmalbafa, a u nedjelju, 19. srpnja na rasporedu je "Monty Phyton: a sad nešto potpuno drugačije", u čast slavnom pajtonovcu Terryju Jonesu, Motovunskom Mavericku iz 2010. Ciklus Motovun na Trećem počinje 24. srpnja debitantskom superuspješnicom Maje Miloš, "Klip", traje a sve do 28. srpnja prema sljedećem programu:

Petak, 24. 7., 23:40
Klip / The Clip
r. Maja Miloš; 98'; Srbija; 2012

Jasna je lijepa tinejdžerica. Izgubivši iluzije o svojem životu s deprimiranom majkom i bolesnim ocem u zabačenom srpskom gradiću, ona se suprotstavlja svakome, pa i sebi samoj. Pritom je neobuzdana, eksperimentira sa seksom i drogama ili jednostavno ubija vrijeme. No taj joj očajnički prosvjed postupno pomogne da prihvati bolnu stvarnost. Klip je pošten i neosuđujući prikaz tinejdžera koje muče seksualni i društveni problemi.

Subota, 25.7.; 23:00
Jedan poljubac drag / Ae Fond Kiss… *PROPELER MOTOVUNA 2004
r. Ken Loach;Velika Britanija, Belgija, Italija, španjolska; 100'; 2004.

Romantična drama Kena Loacha, osebujnog i prepoznatljivog britanskog autora koji svojim pričama dotiče socijalnu realnost te umjesto profesionalnih glumaca rado bira naturščike iz autentične sredine, priča je o sudaru različitih tradicija i religija te samim time i poimanja ljubavi, obitelji i zajedništva u kojoj pojedinac nastoji donijeti "pravu" odluku usprkos pritiscima sredine.

Nedjelja, 26.7.; 23:20
Tiho svjetlo / Stellet Licht *PROPELER MOTOVUNA 2008.
r. Carlos Reygadas; 132'; Meksiko, Francuska, Nizozemska, Njemačka; 2007.

Radnja filma smještena je na sjever Meksika, u državu Chihuahua, među populaciju menonita, pripadnika radikalne kršćanske sekte porijeklom iz Europe. Film prikazuje njihov način života, koji bi se po mnogim parametrima mogao smatrati zastarjelim budući da menoniti, u skladu sa svojom religijom, odbacuju većinu novih dostignuća tehnološki naprednih zemalja i žive striktno u skladu s Biblijom. Glavni lik u filmu, Johan, u braku je s Esther s kojom ima sedmero djece. Život naizgled skladne obitelji poremetit će unutarnja previranja Johana, glave obitelji, koji je zaljubljen i održava vezu s drugom ženom (Marianne).

Ponedjeljak, 27.7.; 23:40
Alois Nebel
r. Tomáš Luňák; Češka, Njemačka; 82'; 2011

Kraj je ljeta 1989. Alois Nebel radi kao otpremnik vlakova na maloj željezničkoj postaji u Sudetima na čehoslovačkoj granici. On je osamljenik koji više voli redove vožnji od ljudi, a usamljenost ga umiruje – osim kad padne magla. Tada halucinira i progone ga duhovi i sjene mračne prošlosti ove regije koja je nakon Drugog svjetskog rata bila poprište odmazde nad njemačkim stanovništvom. Alois se ne može dobiti osloboditi tih noćnih mora i završava u sanatoriju. Kad je napokon pušten, otkriva da se svijet promijenio: komunistički režim je nestao, kao i njegov posao. Ali nada dolazi u čudesnom obliku žene.

Utorak, 28.7.; 23:40
Adelin život / Vie d' Adele, La
r. Abdellatif Kechiche; Francuska, Belgija, španjolska; 172'; 2013.

S 15 godina Adele nema dvojbe: djevojke izlaze s mladićima. Njezin se život mijenja kad upozna Emmu, djevojku plave kose, koja će joj pomoći da otkrije strast, da se nametne kao žena i kao odrasla osoba. Pred drugima Adele raste, traži se, gubi sebe, pronalazi se…

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »